1(5)

Ветераните на “Академик” и “Асеновец” играха приятелски мач като част от програмата „Свищовски лозници“ в Свищов. Футболната среща се проведе под мотото „Мач на уважение и вечно приятелство“, а в състава на двата отбора взеха участие Иван Илчев, Иван Нончев, Кольо Москов, Тодор Борисов, Никола Георгиев, Струмен Афков, Иван Михайлов, Стефан Трайков и редица други утвърдени имена във футболните среди. Всички участници получиха специално изработени медали за спомен от днешната среща, а гостите от своя страна поднесоха купа и плакет на ръководството на ОФК „Академик“.

За провеждането на спортното събитие организаторите благодариха на кмета Генчо Генчев и председателя на ОбС д-р Кристиян Кирилов, както и на спомоществователите Антон Георгиев, Христо Цветанов и д-р Николай Марков. Кметът на Свищов произнесе приветствени слова към домакините и гостите и ги поздрави за приемствеността между поколенията и майсторството на старата школа, което ще покажат в приятелския мач. Генчо Генчев добави също: „Като управляващи, ние също сме длъжни да служим на обществото и да помагаме на спорта и мисля, че през тази година направихме нещо хубаво, с реновирането на цялата административна сграда на стадион „Академик“. Надявам се, през следващата година да изиграете срещата на друг терен, тъй като предстои един мащабен ремонт на целия стадион на „Академик“, какъвто нашият град със сигурност заслужава.

Като член на УС на „Академик“ Свищов Христо Цветанов приветства гостите с „Добре дошли“ и каза: „Поздравявам всички ветерани днес, без значение какви фланелки носите, Вие всички сте пример и имате една кармична връзка между Асеновград и Свищов, по отношение на футбола, по отношение на спорта, по отношение на приятелството!“.

Приятелската среща се проведе в две полувремена по 25 минути и завърши с равен резултат 4:4. Рефер на футболния мач беше бившият съдия от „А“ група Анатоли Дончев, а специален гост на събитието беше почетният гражданин на Свищов и бивш председател на БФС Валентин Михов, който развълнуван каза, че Свищов е негов любим град и винаги ще го носи в сърцето си.

Тагове:

КОМЕНТАРИ