screenshot_73.l
„Етър” излезе с позиция на клуба, с която застава изцяло зад своя нападател Гаетан Миси Мезу в неговата борба срещу расизма и осъжда остро проявите на разисъм по футболните терени и извън тях. Гаетан Миси Мезу твърди, че в края на първото полувреме е бил наречен „маймуна” от вратаря на „Славия” Светослав Вуцов. Нападателят е бил силно възмутен и огорчен и дори не искал да излиза на терена за втората част на мача, а след двубоя разказа подробно ситуацията.

“Недопустимо е подобни неща да се случват и ръководството на „Етър” осъжда остро проявата на вратаря на гостуващия отбор! Припомняме, че Изпълнителният комитет на УЕФА отдавна е приел програма за борба с расизма и дискриминацията и дори въведе практика при прояви на разисъм мачовете да бъдат временно спирани, а ако те се повторят, двубоите да бъдат прекратявани.

„Етър” ще сезира утре Комисията по етика и феърплей към Българския футболен съюз и ще я запознае в детайли със случая. Призоваваме компетентните органи да вземат своевременно решение по случая и декларираме, че и занапред остро ще се противопоставяме на подобни прояви на дискриминация!”, се казва в позицията на великотърновския клуб.

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ