IMG_6730

„Етър” загуби с 1:2 от новака във Втора лига „Черноморец” (Балчик) в четвъртата си проверка от подготовката, играна на стадион „Ивайло”.

Стартовият състав бе с Акалски на вратата, Минков и Василев в центъра на защитата, Минев и Александров бекове, Апостолов и Кямил вътрешни халфове, Стоянов, Станкев, Колев и Петков в атака. След почивката в игра за „Етър” влязоха и всички останали футболисти.

Мачът започна с превес на етърци и Иван Стоянов нацели гредата, а удари към вратата отправиха още Тодор Колев и Мартин Станкев. Постепенно темпото поспадна и играта се изравни. Гостите от Балчик имаха едно чисто положение, когато нападател се откъсна сам срещу вратата, но Кирил Акалски спаси. В 32-ата минута Стоянов прати топката в мрежата, но попадението бе отменено поради засада.

„Черноморец” (Балчик) поведе в 50-ата минута, когато след едно центриране последва удар от движение на Беадир Беадиров за 0:1. Етърци изравниха само след седем минути. Иван Стоянов в 57-ата центрира от фаул и защитникът Венцислав Василев с глава прати топката в обратния ъгъл – 1:1. В 72-ата минута обаче след късо изпълнение на корнер от гостите последва центриране и удар с глава на Севдалин Стайков за 1:2. Малко след това Стефан Неделчев не успя да засече с глава топката, а до края нови голове не паднаха.

Следващата проверка на „Етър” е още утре, когато от 19:30 ч. гостува в Стара Загора на „Верея”.

„Етър”: Акалски, Минев, Василев, Минков, Александров, Апостолов, Кямил, Колев, Стоянов, Петков, Станкев .

Тагове:

КОМЕНТАРИ