60739660_472196663532049_1350472678619742208_n

Футболистите на “Етър” бяха разпуснати в почивка след баража с “Левски” за Лига Европа. Отборът се събира за начало на подготовката за новото първенство на 11 юни, съобщиха от клуба. Плановете предвиждаха две различни дати за начало на подготовката в зависимост от това дали тимът ще участва в европейските турнири.В крайна сметка стартът ще е на 11 юни, когато новият старши треньор Станислав Генчев ще изведе на стадион “Ивайло” отбора за първа тренировка.

Етърци ще имат точно месец за подготовка, като вече е ясно, че новият шампионат в Първа лига стартира на 12-14 юли. Работи се както по селекцията, така и по контролните срещи, които ще бъдат оповестени преди старта на подготвителния период.

Засега единственият напуснал е капитанът Георги Сърмов, който подписа договор с немския “Кемнитцер”. В медиите се появиха информации, че защитникът Крум Стоянов, който също като Сърмов и Христо Иванов е национал, ще преминава в “Черно море”. Крум Стоянов обаче има действащ договор с “Етър” до лятото на 2020 г., така че, ако изобщо се стигне до преминаването му при “моряците”, това би трябвало да е срещу трансферна сума.

Реално обаче за петима от “Етър” почивка няма да има. Станислав Генчев и Калоян Чакъров вече са част от щаба на Красимир Балъков в националния отбор, като заедно с тримата национали Христо Иванов, Крум Стоянов и Георги Сърмов веднага след мача на “Герена” останаха в столицата и се включиха в лагера на Националната база в Бояна. Самият Балъков лично посрещна всеки един от 26-те призовани за мачовете с Чехия и Косово футболисти.

Националите на България ще се готвят в столицата до 5 юни, когато в 16:15 ч. летят за Прага. На следващия ден от 18 ч. Балъков ще даде пресконференция на стадион “Летна”, след която е и официалната тренировка на тима. Важната евроквалификация Чехия – България е на 7 юни от 21:45 ч., а на следващия ден отборът се завръща у нас. На 9 юни от 17:15 ч. Балъков ще даде пресконференция преди мача с Косово, после е официалната тренировка. На 10 юни от 21:45 ч. е мачът срещу Косово.

Тагове:

КОМЕНТАРИ