IMG_0759

„Етър” ще започне подготовката си за новото първенство в Първа лига на 15 юни, съобщиха от клуба. “Виолетовите” бяха разпуснати в почивка веднага след спечеления бараж срещу „Дунав”. Плановете са на 15 и 16 юни играчите да преминат медицински прегледи, а от 17 юни да започнат пълноценни тренировки.

Единственият футболист, с който „Етър” се раздели до момента, е вторият вратар Денис Гъргич. Засега не са обявявани имена на други напускащи играчи, макар че не е изключено да има такива. По-голямата част от футболистите обаче са с действащи договори и на тях ще се разчита и занапред. Сред тях е и голмайсторът Алиуне Бадара, въпреки че към него има интерес от португалски клубове. Самият Бадара обаче вече обяви, че се чувства прекрасно във Велико Търново и с удоволствие е готов да продължи да облича виолетовия екип.

„Етър” ще направи опит да задържи и младия халф Аласана Мане. През пролетта преотстъпеният от „Барселона” талант игра в 15 мача и се разписа в двубоите срещу ЦСКА и „Пирин”. Етърци имат желание той да остане във Велико Търново още един сезон като преотстъпен и са заявили желанието си пред „Барселона”, като крайната дума ще имат Хосе-Мари Бакеро и мениджърите на Мане.

Все още се очаква да сe разбере дали главният мениджър Красимир Балъков остава в клуба. В момента той е в Германия за кратка почивка и в близките дни се прибира в България, когато се очаква повече яснота.

Ръководството на „Етър” планира подготвителен лагер в Дряново. Вече са уточнени и две от контролите през подготовката – срещу втородивизионните „Литекс” и „Ботев” (Гълъбово).

Тагове:

КОМЕНТАРИ