Футболен празник предстои на 6 август на стадион „Ивайло”, с който официално ще бъде представен съставът на „Етър” за новото първенство – сезон 2011/2012 г. Делегация от Сърбия с два отбора пристига във Велико Търново по споразумение с ръководството на великотърновския клуб.

От 18:00 ч. на градския стадион настоящният тим на „Етър” ще срещне сръбския „Синджелич” (Ниш). Преди срещата ще бъде и официалното представяне на „виолетовите”. „Синджелич” миналия сезон влезе в сръбската Първа лига и още при дебюта си завърши на пето място. Играе с бели фланелки с две черни ивици, черни шорти и чорапи, прозвището им е “биковете”. Президент на клуба е Драган Джорджевич, а треньор –  игралият навремето и в ЦСКА Саша Мъркич. Голмайстор на втородивизионния тим е Йован Йованович, завършил сезона с 9 гола.

Момент от мача "Синжделич" - "Партизан" за купата на страната.

Преди тази среща на стадион „Ивайло” от 16:00 ч. обаче предстои още по-любопитен двубой. Национална формация на ветераните на Сърбия ще срещне ветераните на „Етър”. Гостуващата делегация ще бъде водена от президента на Футболния съюз на Сърбия или неговия вицепрезидент, в нея са включени кметът на гр. Ниш и други официални гости.

Междувременно днес пристигналият нападател Александър Русков парафира договор с клуба. Той стана 18-ият футболист, обвързан с контракт с „Етър” за новото първенство. Очаква се селекцията да приключи в близките дни, когато ще се реши на кои от останалите играчи на проби ще бъде предложен договор. Ако дойдат нови футболисти, те вече няма да са на проби, а ще бъдат привлечени директно за конкретни постове.

Тагове:

КОМЕНТАРИ