IMG_6155

Съвсем скоро, на 23 септември, „Етър” може да посрещне на стадион „Ивайло” отбор от „А” група в 1/16 финалите за Купата на България. Преди това обаче „виолетовите” ще трябва да спечелят зоновата надпревара.

На 2 септември (сряда) етърци гостуват в Априлци на местния „Планинец”, като победителят от мача продължава в основната схема на турнира. 1/16 финалите са на 23 септември в един мач, като „Етър” ще бъде домакин, стига да се класира затам.

БФС този сезон структурира по нов начин участието в основната схема. В нея ще се включат 10-те отбора от „А” група, 14-те от втория ешелон (без дублиращите тимове на „Лудогорец” и „Литекс), както и осем представители от зоновите групи – по два от всяка зона.

32-та отбора ще определят с жребий двойките за 1/16 финалите, като жребият ще бъде дирижиран. В първата урна са десетте тима от „А” група плюс шестте отбора, заели най-предни места в „Б” група миналия сезон. Това са „Локомотив” (ГО), „Банско”, „Добруджа”, „Созопол”, „Нефтохимик” и „Ботев” (Гълъбово).

Във втората урна са осемте представители от зоните, както и осемте отбора от “Б” група, които не попадат в първа урна. Домакин ще бъде отборът от втора урна. Играе се само един мач с елиминации. При равенство в редовното време, се играят две продължения по 15 минути, а при продължаващо равенство и след края на продълженията, се изпълняват дузпи.

16-те победителя продължават на 1/8 финалите на 28 октомври, където също ще се играе по един мач. Четвъртфиналите са на 9 декември също в по една среща, а полуфиналите на 6 и 20 април 2016 г. ще са при разменено гостуване. Финалът е на 25 май на Националния стадион „Васил Левски”.

Тагове:

КОМЕНТАРИ