IMG_2915-1

Напусна ни, внезапно и преждевременно, човекът, отдал целия си живот на „Етър-64“ и един от хората, положили основите на хандбалния клуб. Генератор на всичките му успехи по хандбалните терени…

С 43 шампионски титли Йонка Генчева бе най-успешният треньор в историята на великотърновския спорт. Само с представителния отбор има спечелени 10 титли и 13 Купи на България. Целия си живот тя отдаде на спорта, заслужено бе носител на Наградата „Велико Търново“ и приза Треньор № 1 на Община Велико Търново.

10-Yonka-Gencheva-2015-292x390Йонка Генчева обожаваше да работи с подрастващи, в последните години показваше първите стъпки на хандбала и на децата от СУ „Емилиян Станев“, докато продължаваше да води първия отбор на „Етър-64“.

С неуморната си работа със състезателките от всички възрасти – от децата до първия отбор, тя изгради за изминалите години цялата пирамида в Хандбален клуб „Етър-64“ и донесе толкова много успехи.

Болката ни е огромна, а загубата – непрежалима… Следата, която Йонка Генчева остави с всеотдайната си работа, с толерантното си отношение към всички, с качествата си на треньор, педагог, възпитател, приятел, остава завинаги!

 

Сърдечни съболезнования към семейството и и нейните близки за непрежалимата загуба!

Поклон пред светлата памет на Йонка Генчева!

                        Хандбален клуб „Етър-64“

Поклонението ще бъде в понеделник, 11 октомври, от 14:00 ч. на Гробищния парк във Велико Търново.

Тагове:

КОМЕНТАРИ