Хандбалистките на „Етър-64” спечелиха и втория си домакински мач срещу „Бъки” в преследването на пета поредна шампионска титла на страната. Етърки разбиха днес съперника си с 30:19 (15:10) в среща от финалните плейофи и поведоха с 2:0 победи.

Играта на „виолетовите” достави истинско удоволствие на публиката в ДКС „Васил Левски”, като победата можеше да е и с още по-голям резултат.

Йонка Генчева започна отново с основния си състав, в който отсъстваше само оперираната Бурнева. С играта си днес блеснаха младите Станислава Димитрова и Деница Иванова, които имат сериозен принос за успеха, както и пазилите отлично вратарки Гери Александрова и Деси Николова, а и целия „виолетов” тим.

Началото бе доста оспорвано. „Етър-64” дръпна с 2:0 с две попадения на Станислава Димитрова, но габровки бързо намалиха и в 6-ата минута резултатът бе изравнен – 3:3. Треньорката извади от игра Дончева и пусна Деница Иванова, която игра почти без прекъсване до края на мача. Шир Вакрат вкара за 4:3, но с човек по-малко „бъкитата” изравниха 4:4.

Тук бе и първият преломен момент в мача, когато играта се затвори и бе важно кой ще поведе в резултата. Вакрат отново вкара важен гол, а с попадения на Димитрова, Зоя Стефанова и Д. Иванова етърки дръпнаха с 8:5. Гери Александрова напълно затвори вратата си, а силната игра в защита направо отчая гостенките.

При 10:6 последва нов решаващ момент, когато „Бъки” бе с човек повече, но Александрова спаси дузпа, а при контра Соня Богданова вкара ефектен гол. Преднината от пет гола бе запазена до почивката.

Най-силните минути на етърки бяха в края на първата и началото на втората част, когато нанизаха 6 поредни гола, а габровки направиха десет минути без попадение. Така от 13:10 се стигна до 19:10 и мачът бе вече ясен. До средата на полувремето се стигна и до най-голямата преднина в мача – 13 гола аванс за 26:13. Любопитното е, че „Бъки” в тези минути въобще не можа да вкара гол от игра, а всичките му 4 попадения бяха от дузпи. Отлично пази и Деси Николова, а в течение на мача „Бъки” получи 11 дузпи, от които реализира 7, докато етърки общо от 5 вкараха 4.

От този момент Йонка Генчева пусна постепенно в игра Зорница Стефанова, Дария Събева, Кристина Стефанова, Петя Кръстева и Габриела Янкова и в един момент на терена останаха само девойките старша възраст. Те също успешно поддържаха аванса от 13 гола до 28:15, когато „Бъки” върна три поредни попадения, но в края на мача Д. Иванова и Д. Събева затвърдиха крайната победа на 30:19.

Най-резултатна днес бе Станислава Димитрова с 8 гола, следвана от Зоя Стефанова с 6 и Деница Иванова и Шир Вакрат с по 5. От трибуните етърки бяха подкрепяни и от тяхната бивша съотборничка Камелия Грънчарова, която от години живее във Франция и сега е тук заедно с нейния съпруг (треньор по футбол и спортен журналист) и техния малък син.

Третият мач е в Габрово на 5 юни и при нова победа етърки ще триумфират с титлата. От фенклуба на „Етър-64” организират записване на желаещите да пътуват с автобус до Габрово, като записването става до 31 май на тел. 0899 894417, а тръгването е на 5 юни в 16:30 ч. от стадион „Ивайло”.

„Етър-64”: Александрова, Богданова 4, Зоя Стефанова 6, Коцева, Ст. Димитрова 8, Вакрат 5, Дончева (Николова, Д. Иванова 5, Зорн. Стефанова 1, Кр. Стефанова, Събева 1, Кръстева, Янкова).

Тагове:

КОМЕНТАРИ