Младите баскетболисти на „Етър-49” отстъпиха на “Черно море Порт Варна” в полуфинала на държавното първенство. Така варненци и “Буба Баскет” се класираха за финала при момчетата до 14 години. В много интересен полуфинал черноморци победиха “Етър49” трудно с 87:78 и сложиха край на победната серия на съперника си. Загубата лиши момчетата на Станислав Балъков от възможността да изравнят най-добрите класирания на едно друго поколение, в което бе настоящият треньор Ивайло Стоименов, два пъти печелило сребърни медали от шампионата на страната – до 14 г. и за кадети, през 1995 и 1997 г., които са и най-големите клубни успехи.

Още от началото играта беше доста равностойна, като след първата четвърт варненци имаха минимална преднина – 23:20, а на почивката те бяха със 7 точки напред – 43:36. След добра трета четвърт за “Етър49”, спечелена с 26:21, разликата падна само на 2 точки.

Последните 10 минути започнаха с игра кош за кош, а отборите водеха ожесточена борба за надмощие. Серия от 8:0 в средата на частта направи преднината на съперника двуцифрена, а Траян Андонов бе неудържим за варненци в тези минути. До края разликата не падна под 6 точки и “Черно море Порт Варна” се класира на финал.

За “Етър49” най-резултатен с 18 точки бе Румен Христов, който овладя и 10 борби, а с по 16 т. завършиха Стефан Караиванов и Евгени Василев (13 борби). Над всички за победителите с 39 точки и 9 борби бе Траян Андонов, а 13 точки плюс 7 борби и 5 асистенции добави Симеон Георгиев. В мача за бронзовите медали “Етър 49” среща “Академик” (София), когото надви драматично с 59:58 в предварителната група.

Тагове:

КОМЕНТАРИ