vesko-velikov

Старши треньорът на „Етър“ Веселин Великов обяви програмата за зимната подготовка, селекцията и очакванията си за пролетния полусезон на „виолетовите“.

– Г-н Великов, както е новото в отбора за старта на подготовката?

– Имаме три нови попълнения – Георги Александров, централен защитник, който идва от „Левски“, Цветомир Тодоров, с който съм работил в „Кариана“ (Ерден) и идва от „Бдин“. Той ще замести напусналия Николас Фемия. Дойде и едно момче на проби, което искам да видя – Кирил Киров, офанзивен полузащитник. Ще видим каква е възможността Ромеш Ивей да продължи при нас, ако не – ще вземем още един офанзивен футболист на неговата позиция.

– Как очаквате да се развият нещата с Ивей?

– На 20 януари ще има Изпълком на БФС. Да се надяваме, че ще решат да има право да играе във Втора лига, въпреки че е от държава извън Европейския съюз. Голям шанс има това да се случи, но ако не стане, ще търсим футболист на неговия пост.

– Кои са напусналите?

– Николас Фемия, който си замина за Аржентина, и Мартин Петков. Всички останали се явиха на първата тренировка. Тепърва ще видим кондиционното им състояние, в следващите два дни им предстоят изследвания. Аз съм им раздал програми и ако са ги спазвали поне на 50%, ще са добре, но знам, че българските футболисти много-много не обичат по празниците да спазват нещата. Надявам се до седмица-две да ги вкараме във форма.

– Как стоят нещата с ковида, ще се правят ли тестове?

– Над 90 % от играчите са изкарали ковида или имат антитела и сертификати. Не очаквам да имаме проблеми. Миналата година това ни попречи, в последните два мача 4 човека бяха с ковид и не можахме да разчитаме на тях. Само двама-трима нямат сертификати, ще им направим тестове, но всички са живи и здрави.

– Какво предстои в подготовката?

– До 24 януари сме във Велико Търново, после заминаваме на лагер в Благоевград за десет дни и после се връщаме тук до началото на първенството. Насрочили сме седем контроли. На 19-и играем срещу дублиращия отбор на „Етър“, на 22-ри приемаме „Загорец“ (Нова Загора). На лагера на 27 януари играем с „Локомотив“ (Пловдив), на 29-и с „Кюстендил“, на 2 февруари с „Марек“ (Дупница) и на 4-и с „Пирин“ (Благоевград). Последната проверка е на 12 февруари във Велико Търново срещу „Дунав“ (Русе).

– Къде ще тренирате във Велико Търново и притеснява ли ви, ако падне сняг?

– Да, притеснява ни, но ще тренираме в Дебелец, гледахме и стадиона в Леденик. Ако падне сняг, ще тренираме на изкуствения терен „Трифон Иванов“.

– Целта влизане в елита остава ли и оптимист ли сте?

– Да, оптимист съм. Лошото е, че трима основни футболисти ни напуснаха, но ще направим всичко възможно и без тях „Етър“ да бъде между първите три в класирането, което дава право на участие в Първа лига. Мисля, че целта е напълно постижима.

Тагове:

КОМЕНТАРИ