В началото на пролетта полусезон футболният статистик и журналист Ангел Ганцаров отново остана верен на традицията и пусна на пазара поредния брой от в-к “Футбол”. Изданието му излиза вече 13-а година – ­ първият брой бе през далечната 1998 г. В последните години се появява два пъти годишно ­ преди пролетния и есенния полусезони.

По традиция броят е посветен на двата великотърновски футболни отбора ­ “Етър” и “Болярки”, като в него има статистика за целия настоящ състав на “Етър 1924”, последната страница е посветена на отминалия вековен юбилей на футбола в града. Не са забравени и ветераните ­ новината е, че на последната си сбирка са решили на 11 май т.г. да отбележат 50 години от паметното отстраняване на легендарния ЦДНА в София.

Новия брой на вестника ще бъде в продажба и на утрешния мач “Етър” – “Чавдар”. Впрочем, още на първата му страница има един крайно любопитен съвет към футболните фенове, сътворен от автора Ангел Ганцаров и доказан от ветерана Деян Чаушев: “Който пие бира, стига до 90 години!”

Неотдавна Ангел Ганцаров издаде книгата “100 г. футбол във В. Търново”, а вчера в чест на последната победа на “виолетовите” над “Академик” в София подари по един екземпляр на всеки един от настоящите футболисти на “Етър”.

Тагове:

КОМЕНТАРИ