udarnik
Загуби претърпяха двата великотърновски отбора в Българската баскетболна лига, „Б“ група – Център. Поредният кръг от първенството се проведе в зала „Ивайло“ на едноименния стадион, но тимовете от старата столица не се възползваха от домакинството. Турнирът бе последен на настоящето покритие на залата, което след половинвековна вярна служба ще бъде заменено с ново, по проект спечелен пред Министерството на спорта.

Оспорван бе двубоят между „УдарникЪ“, за който играят юноши на БК „Етър-49“ и „Зограф“ (Трявна). Първата четвъртина приключи при 15:15, втората и третата великотърновци взеха с 13:8 и 13:12, но в четвъртата пропиляха аванса си от 6 точки, загубиха я с 8:18 и трябваше да преглътнат поражение с 49:53. Ивайло Александров отбеляза 11 точки и спечели 11 борби за „УдарникЪ“, а най- резултатен в мача бе Стефан Иванов от „Зограф“ с 15 т.

В другия мач лидерът в групата „Дрийм тийм“ (Троян) се справи с великотърновския „Гочита“ със 77:54. Гостите взеха първото полувреме с 48:23 и на практика решиха мача. Третата четвъртина завърши 13:13, а четвъртата – за великотърновци, за които Симеон Стойчев вкара 12 точки, а Евгени Иванов се отличи с 9 точки, 14 борби и 5 асистенции.

Следващият мач за младите етърци е на 28 януари в Троян срещу втория отбор на „Локомотив“ (Горна Оряховица).

Тагове:

КОМЕНТАРИ