Най-добрите стрелци с лък се събраха в курортен комплекс Албена, където се проведе последното държавно първенство за годината. 59 състезатели от 11 клуба премериха сили във възрастовите групи мъже, жени, младежи и девойки. Великотърновският клуб “Етър-78” спечели златен, сребърен и два бронзови медала в дисциплините рекърв и компаунд.

Стефка Димитрова стана шампионка при девойките на рекърв с резултат от 582 точки. В същата дисциплина при младежите Свилен Ангелов завоюва сребърен медал. Великотърновецът отстрани на полуфинала Мартин Костадинов от СК “Й. А. Академи” (Разград) с 6:2 сета, а в спора за титлата отстъпи на Теодор Тодоров от СК “Джамбо-2006” (Русе) с 4:6. Това бе генерална репетиция за Теодор, който ще участва в първите младежки олимпийски игри в Сингапур през този месец.

Отлично се представи и треньорът на великотърновските стрелци Димитър Димитров, който бе в основата на двата бронзови медала на клуба на компаунд. При смесените отбори Димитър Димитров и Ани Коларова постигнаха 959 точки в квалификациите, а на полуфинала отстъпиха на бъдещия вицешампион “Антибиотик” със 113:127 и завършиха на трето място.

Бронзови медали спечелиха и мъжете на “Етър-78” в отборната надпревара на компаунд. В квалификациите Димитър Димитров, Николай Станев и Светослав Тончев стреляха 1790 т. На полуфинала бяха елиминирани от “Й. А. Академи” със 198:211 и се задоволиха с III място.

Тагове:

КОМЕНТАРИ