На челни позиции излязоха хандбалистките на „Етър-64” във вечната ранглиста на българския хандбал, публикувана официално вчера. В първенствата на България великотърновският тим е на 4-о място за цялата история, като има 3 шампионски титли. Първи е ВИФ (НСА) с 18 отличия, втори – ЦСКА с 12, а трети – „Локомотив” (Пд) с 6.

Още по-нагоре са нашите в турнира за купата на България, където водач също е ВИФ (НСА) с 10 спечелени купи. Втори е ЦСКА с 8, а трети – „Етър-64” със 7, четвърти – „Локо” (Пд) с 4. Ако етърки грабнат отличието следващата събота в Габрово, ще се изравнят на престижното второ място.

Промени в часовете за финалния мач за купата настъпиха вчера. На 5 март в Габрово „Етър-64”, „Бъки”, СКХДЮ (Шумен) и „В. Левски” (Нови Пазар) ще играят полуфинали, а на 6 март (събота) са финалите. Първоначално финалният двубой трябваше да е в 12.30 ч. по обяд, тъй като вечерта има полуфинали за мъжките отбори.

Направена бе обаче корекция и от 13 ч. ще е мачът за 3-4 място при жените, от 15 ч. първият мъжки полуфинал, а от 17.00 ч. финалът за купата при жените. От 19 ч. ще е вторият мъжки полуфинал.

Днес „виолетовите” хандбалистки имат първо домакинство в първенството за пролетния полусезон. От 14 ч. в ДКС „В. Левски” те приемат състава на ЦСКА.

Тагове:

КОМЕНТАРИ