BonchoGenchev
Няма да има изпадащи отбори от Северозападната Трета лига – това стана ясно на традиционната среща на ръководството на Зоналния съвет на Българския футболен съюз във Велико Търново с представители на клубовете от Северозападна Трета лига преди подновяването на първенството. В работния форум участваха президентът на АФЛ и член на Изпълкома на БФС Румян Вълков, шефът на ЗС на БФС Бончо Генчев и секретарят Игор Бакьов.

Причината е, че „Дунав“ (Лом) прекратява участието си в първенството по финансови причини. „Дунав“ внесе официално писмо за прекратяване на участието си. Досегашните му резултати се зачитат, а всички негови съперници през пролетния полусезон ще записват служебна победа с по 3:0, както гласи наредбата. Те стават изпадащ отбор и други изпадащи няма да има“, съобщи секретарят на Зоналния съвет на БФС Игор Бакьов. Тимът от Лом бе завършил трети през есенния дял на първенството, а през ноември неговият старши треньор Ферарио Спасов загина след зловеща автомобилна катастрофа.

Румен Вълков информира клубовете, че до 15 февруари ще получат по 4205 евро от фонд „Солидарност“, а през лятото – и мачови топки, с каквито ще се играят срещите и във Втора лига. Обсъдени бяха и различните инициативи на БФС в подкрепа на аматьорския футбол, както и организационните неща около картотерикането на отборите за пролетния полусезон.

Остават в сила въведените м.г. промени, свързани с броя на футболистите, записани в протокола на футболните срещи, според която клубовете вече разчитат на 9 резервни състезатели, вместо на 7. Правилото за 5 игрови смени в 3 прекъсвания по време на двубоите се запазва. Пролетният полусезон стартира на 24 февруари, като още в първия кръг е възловото дерби на върха между втория „Академик“ (Свищов) и водача „Локомотив“ (ГО).

Тагове: , , , ,

КОМЕНТАРИ