Отборът на „Бонеро” (Ресен) взе важна победа над свищовския „Нове” с 13:12 и вече води в класирането на „Б” хандбалната група при жените. В събота в Ловеч се играха срещите от третия турнир на „Б” групата в зона „Мизия”. Преди него с 10 т. водеха свищовлийки, а със същия актив беше и „Бонеро”.

Съставеният основно от бивши състезателки на „Етър-64” състав на „Бонеро” обаче надигра свищовлийки с 13:12, победи с 15:9 „Угърчин” и загуби от домакина „Ловеч” с 11:12. Условията за игра бяха повече от лоши – студена, течаща и мокра навсякъде зала…

Във временното класиране вече води „Бонеро” с 14 точки, следван от „Нове” (Свищов) с 12, „Ловеч” с 8 и „Угърчин” с 2 точки. На 24 март предстои и последният турнир, който ще бъде в гр. Угърчин, след което предстои награждаването.

В състава на „Бонеро” играят Клара Трифонова, Камелия Кузнецова, Искра Чоранова, Елица Георгиева, Емилия Топалова, Йоана Трифонова, Магдалена Сомова, Евелин Алварадо, Николинка Маркова.

Очакваният с интерес четвъртфинал от турнира за купата на България между „Бонеро” (Ресен) и „Етър-64”, предвиден за 4 март, неделя, обаче няма да се състои. По програма срещата трябваше да се играе в ДКС „Васил Левски”, но домакин е „Бонеро”. От клуба обаче нямат финансова възможност да поемат разходите по провеждането на мача и „Етър-64” ще се класира директно за финалната четворка, която е във Велико Търново.

Тагове:

КОМЕНТАРИ