Butovo

Пред близо 1000 души, сред които кметовете на Община Павликени инж. Емануил Манолов и на Бутово Станислав Теодосиев, отборът на “Бъдеще” получи купата за шампион на Областна група Север. Връчи я секретарят на СТК към ЗС на БФС във В. Търново Павлин Генчев. На стадиона в Бутово домакините бяха направили отлична подготовка, за да отпразнуват трофея, включително и заря за многобройната публика.

Преди награждаването “Бъдеще” по шампионски спечели и местното дерби с “Удар” (Бяла черква) с категоричното 4:0. Гостите опитаха да спрат устремените към нов успех домакини в празничния за тях ден, но издържаха до 33-та минута, в която Стилиян Стефанов откри резултата. Само пет минути по-късно Самуил Стефанов покачи на 2:0. След почивката Стилян Стефанов и Мирослав Тотев добавиха още две попадения, а след последния съдийски сигнал започна и празникът за шампионската титла.

“Бъдеще” изигра много силен сезон, в който преди последното гостуване в Овча могила не познава вкуса на загубата. Тимът от Бутово има голова разлика 90:7 и 49 точки от 15 победи и 4 ремита до момента. Намеренията на кмета и ръководството на клуба са през следващия сезон тимът да играе в Елитната областна група.

КОМЕНТАРИ