YANTRA_AKADEMIK

Убедителна победа с 4:0 грабна свищовският „Академик” при гостуването си на „Ком” в третия ешелон. „Студентите” вкараха по два гола през двете полувремена, като владееха играта през целия двубой.

Първото попадение в мрежата на домакините падна още в 7-ата минута. Ивайло Дангуров навлезе в наказателното поле, където бе съборен и реферът отсъди дузпа. От бялата точка опитният Иван Ганев бе точен – 0:1. Атаките на гостите продължиха и логично в 31-ата минута дойде и втори гол. Стефан Трайков навлезе отдясно и центрира към Стефан Гинчев, който с красив ножичен удар покачи на 0:2. До почивката свищовлии продължиха да доминират, но нови попадения в разбъркванията пред вратата на берковчани не паднаха.

Нещата не се промениха и през втората част. Отборът, който по-често атакуваше, бе „Академик” и новите голове бяха само въпрос на време. Дангуров и Гинчев пропуснаха по една възможност сами срещу вратаря на домакините. Младият Лилян Маринов вкара третото попадение във вратата на „Ком”. Той получи в 73-ата минута пас от Ивайло Велчев, спря си топката и технично я прати в мрежата за 0:3. В 88-ата минута Ивайло Велчев проби по фланга и вместо да подаде на свободните Бърканичков и Маринов, опита удар от малък ъгъл, топката рикошира от вратаря, върна се в него и при добавката опъна мрежата за 0:4.

Тагове:

КОМЕНТАРИ