Хандбал

От варненския хандбален „Локомотив” не спират играта на нерви, която предприеха преди началото на женското първенство на страната. На президента на клуба Емил Стайков непрекъснато някой му е виновен. След победата на тима му в първия кръг от турнира за купата на EHF в Косово с 36:25, Стайков посвети успеха … на „враговете”. „Посвещавам успеха на злонамерените хандбални хора в България”, заяви шефът на варненския клуб. В този мач за „Локомотив” влезе и вратарката на „Етър-64” Гергана Александрова, която бе преотстъпена за евротурнирите. На реванша обаче Гери не бе пусната и минута, което стана причина да откаже да пази за варненки в предстоящите два мача с шведския „Савехоф”.

Сега в „Локомотив” пък са разочаровани от отношението на федерацията към отбора. От родната централа не лицензираха Минко Запрянов като треньор и не взели в предвид участието на варненки в Европа при изготвянето на програмата за първите два кръга в новото държавно първенство. По време на задължителния семинар „Локо”  имал евромач в Косово и от клуба са постигнали договорка с шефа на федерацията Запрянов да разработи темата по-късно. „Учудващо Запрянов не фигурира в списъка за присъстващи или отсъстващи от семинара, въпреки че подадохме документите му и имахме договорка с президента на хандбала ни. В крайна сметка оставиха Запрянов без лиценз и ние нямаме треньор за „А“ група“, заяви Емил Стайков. Той бил изненадан също, че в първия кръг на републиканското първенство на 26 септември тимът трябва да играе, след като се готви за втори кръг в ЕХФ и е уредил контроли.

Тъкмо около двата мача срещу „Савехоф” е и следващата поред изцепка. „За да отложим двубоя си за държавно тази събота ни поискаха 100 лева. Нямам обяснение защо се държат така с нас, след като от години женски отбор на България не е преминавал във втори кръг на Европа, а ние сме с реален шанс да се класираме и за третия кръг. Подготовката ни е насочена изцяло към двубоите със Савехоф (Швеция), но не срещаме разбиране и подкрепа от нашата федерация“, каза още Стайков.

Като твърди, че от години друг отбор не е преминавал във втория кръг, варненският шеф очевидно не е наясно с постиженията на „Етър-64”. Дори миналата година „виолетовите” отстраниха холандския „Хойзер” и си играха във втория кръг на същия турнир, където отпаднаха от испанския „Акаба Бера-Бера” след скандално съдийство. Да не говорим за постижението на етърки от 2002 г., когато стигнаха до 1/4 финал и само малшансът им попречи да играят на полуфинал (отпаднаха с равен резултат от „Жил Инес” заради по-малко вкарани голове на чужд терен). То все още си остава само мечта за „Локо” (Вн)…

Тагове:

КОМЕНТАРИ