Красимир Михтиев (четвъртият от ляво на дясно) до генерал Аню Ангелов.

Българска федерация по динамична стрелба (БФДС) връчи почетен плакет за изключителен принос за развитието на спорта динамична стрелба в България на Министъра на отбраната – Аню Ангелов, съобщи Красимир Михтиев.

На срещата в министерството на отбраната присъства и заместник – министърът на отбраната Валентин Радев. Михтиев е член на Управителния съвет на федерацията и регионален директор на Международната конфедерация (IPSC) за България. По този начин от Федерацията изразяват благодарност към Министерството на отбраната за предоставената възможност за използване на военните стрелкови полигони за извършване на спортно-състезателната дейност на БФДС. Сред тях е и този на Националния военен университет “Васил Левскив района на село Беляковец. На него през тази година бяха проведени два международни турнира, а през 2011 г. са предвидени други два през април и септември.

През юли 2012 година В. Търново и полигона в Беляковец ще домакинстват на Европейско първенство по динамична стрелба. На него ще се стреля с пистолет, карабина и гладкоцевно оръжие.

„Динамична стрелба е призната от 88 държави и е най-елитния стрелкови спорт в света. България, за краткото време в което се развива този спорт успя да се нареди до най-добрите на Планетата. Като свидетелство за успехите на БФДС, България спечели домакинството на Европейското първенство по динамична стрелба с карабина през 2012 г. Динамичната стрелба развива много добре моториката на двигателния апарат за работа с огнестрелни оръжия, повишава цялостната стрелкова квалификация и довежда безопасността при боравенето с оръжие във всякакви ситуации почти до съвършенство сподели Красимир Михтиев.

Развитието и практикуването на този нов за България стрелкови спорт постигна значително повишаване на степента на оръжейна култура на населението, което е от изключителна важност за поддържане на националната сигурност на страната ни.

Тагове:

КОМЕНТАРИ