img_1717514172

До края на седмицата над 700 състезатели ще мерят сили в Държавното първенство по акробатика, чийто домакин е Горна Оряховица.
До 7 юни в спортна зала „Никола Петров” ще се представят 180 акробати при големите и близо 550 в малките възрасти.
Домакините от горнооряховския клуб „Иван Стойчев” участват с 40 състезатели във всички възрасти.

Първенство откри кметът Николай Рашков, който приветства всички с добре дошли в Меката на акробатиката и пожела на състезателите удовлетворение от постигнатите резултати.

Задоволство от условията, които Горна Оряховица предоставя и благодарност към ръководството на Общината и клуба-домакин изрази при официалното откриване генералният секретар на Федерацията по акробатика Недко Костадинов.
Гости на церемонията бяха председателят на ОбС Огнян Стоянов, началникът на отдел „Култура, младежки дейности и спорт” Боряна Борисова, доайенът на акробатиката и гимнастиката в България и Великобритания Матей Тодоров и разбира се основателят на горнооряховската акробатика и патрон на обединения местен клуб Иван Стойчев.

Състезанието се организира съвместно от Министерството на младежта и спорта, Българска федерация по спортна акробатика, Община Горна Оряховица, Клуб по спортна акробатика „Иван Стойчев“, с подкрепата на фирма „Троя“ и верига JYCK.

КОМЕНТАРИ