Сн.: www.trapezitca1902.com

Есенният етап от кампанията за повишаване на двигателната активност „Движи се и победи” стартира утре и предвижда преодоляване на три туристически маршрута.

Първият е до Ксилифор, където утре ще се проведе и  спортно-туристически празник, посветен на  10- годишнината на кампанията. Организирани са пет лъча за  преодоляване на маршрута.

Началните точки са  от квартал Асенов – църквата “Св. 40 мъченици”, от югоизточния край на с. Арбанаси, от телевизионната кула до с. Арбанаси, от Шереметя и от автобусното обръщало до ВТУ ” Св. св. Кирил и Методий”. Участниците в походите могат да тръгват от там в интервала от 8 до 10 часа.

Състезателни и щафетни игри, коло-крос, плажен волейбол и центрове на предизвикателството са включени в програмата на празника в Ксилифор. Той ще започне в 10 часа. Награждаването на победителите и тегленето на томболата са от 14.30 часа.

Вторият маршрут е на 9 октомври и ще бъде преодолян в рамките на кампанията за пръв път. Той ще започне от Беляковец и ще приключи на Преображенския манастир. Третият маршрут на 16 октомври, е с начало с. Присово, а финалната му точка е Ксилифор, където ще бъдат засадени десет дръвчета. Тъй като маршрутът е по-тежък и продължителен, малките участници в похода ще се включат на по-късен етап в него при разклона за село Малки чифлик.

Регистрацията на участниците е от 10.00 до 14.00 часа. По традиция ще бъдат раздадени 11 награди и една голяма награда – велосипед. Предвидени са и четири специални награди – за най- малък участник, за най-възрастен участник, за семейство и за непушач над 18 г.

Тагове:

КОМЕНТАРИ