Todorov1

“Етър” си върна опитния офанзивен халф Цветомир Тодоров, който ще замести напусналия Николас Фемия. Цветомир е роден на 31 март 1991 г. и играе като атакуващ халф. Седем години и половина живее в Италия и е юноша на местния „Асколи“, както и на „Латина“. Преминава през “Миньор”, “Бдин”, “Ричоне” (Ит), “Славия” и “Спартак” (Пл).

През 2016 и 2017 г. Цветомир Тодоров бе футболист на “Етър”, като изигра 37 мача, в които вкара 8 гола и помогна за влизането в елита. Той отбеляза и първото попадение за “виолетовите” след завръщането им в Първа лига при загубата с 2:1 от “Локомотив” (Пд). Работил е с Веселин Великов в “Кариана” (Ерден), където има 57 мача и 10 гола, после бе в ЦСКА-1948, “Созопол” и “Бдин”.

– Можем ли да кажем “добре дошъл отново в “Етър”?

– Разбира се. Много съм радостен, че се завръщам в “Етър”. Както се казва, чувствам се тук вкъщи. Надявам се с усилията на колегите и на треньорското ръководство да върнем отбора там, където му е мястото.

– С Христо Иванов и Яни Пехливанов бяхте съотборници и при предишния ти престой. Познаваш ли и другите играчи?

– Да, и с Дани Младенов, и с Дичев, с повечето съм играл заедно и в други отбори. Пак казвам, надявам се с общи усилия да върнем “Етър” там, където трябва.

– И в предишния ти период се преборихте за влизане в Първа лига, дори вкара първия гол за “виолетовите” в елита. С какви впечатления остана?

– Тогава конкуренцията за влизане беше още по-силна, отколкото сега, без да обезценявам труда на останалите отбори, които се борят за промоция. И тогава се радвах, че помогнахме на “Етър” да се върне в елита. Надявам се сега да се поздравим със същия успех.

– Договорихте ли се вече с ръководството?

– Да, разбрали сме се и се надявам да работим заедно по-дълго време, отколкото в миналия ми престой.

– От кого получи поканата?

– От старши треньора Веселин Великов, работили сме заедно и преди.

– Каква беше последната година за теб?

– Осем месеца играх за “Созопол”. Беше хубав период, помогнах на отбора да се спаси. През лятото нямах конкретни оферти и предпочетох да се върна в родния си клуб “Бдин” (Видин), който има амбиции да се завърне в професионалния футбол. За съжаление, сега ги оставих, но се надявам, че и без моята помощ ще се справят да влязат във Втора лига.

– Оптимист ли си за пролетното представяне на “Етър”?

– Разбира се. Мисля, че футболистите, с които разполага “Етър”, са на доста добро ниво. Конкуренцията е много добра и се надявам това да е решаващо за изпълнението на целта.

Todorov

Тагове:

КОМЕНТАРИ