За трета поредна година Волейболен клуб “Царевец – 19” ще участва с мъжки отбор в националната волейболна лига. През миналия шампионат на няколко пъти президентът на клуба Диана Иванова се закани, че поради липсата на финансови средства “Царевец-19” няма да продължи да участва в новото първенство. Обратът вече е факт, след като самите състезатели и треньорското ръководство са решили да финансират сами участието си, за да продължат да играят. През сезон 2009/2010 “Царевец-19” завърши на трето място в “А” национална лига, като издръжката на мъжкия тим е струвала 6000 лева.

“Момчетата имаха огромно желание да участват в “А” НВЛ, затова продължаваме напред с мъжки отбор. Нямаме официален спонсор, от Община В. Търново получихме 4000 лева от субсидията за спорта, което не стига дори само за мъжкия тим, за който са необходими 6-7000 лева, докато за юноши старша възраст издръжката е поне 4000 лв.”, коментира президентът Диана Иванова.

През новото първенство тя ще отстъпи треньорския пост на мъжкия тим на бившия волейболист и настоящ бизнесмен Илиян Раев, който е поел ангажимент за финансирането на отбора. Старшата възраст поема студентът Калин Зарков, който ще разчита на лични средства и подкрепа на приятели за разходите по пътуванията и мачовете. През новото първенство тази гарнитура ще участва в Североизточната група. Диана Иванова ще продължи да се занимава с подготовката на младшата възраст и децата. Около 60 момчета и юноши тренират организирано волейбол във ВК “Царевец- 19”.

Проблем пред клуба е провеждането на тренировъчен процес през есенно-зимния сезон поради липсата на отоплена зала. “Надяваме се отново да ни разрешат да тренираме в ДКС “В. Левски”, но дори и там през най-студените месеци температурите са близки до нулата и се затруднява подготовката. Ако затворят залата в комплекс “Юнак”, положението ще стане много трудно”, каза още г-жа Иванова.

През лятото тя и Калин Зарков участваха в реализирането на втория етап от проекта по програма “Спорт за децата в свободното време”, в раздел “Спортни занимания през ваканциите”. Двамата обучаваха напълно безплатно учащи на възраст от 7 до 18 години. От Министерството на физическото възпитание и спорта отпуснаха на “Царевец-19” 4000 лева за изпълнение на проекта.

Тагове:

КОМЕНТАРИ