Два дни почивка получиха футболистите на „Етър” от новия си старши треньор Цанко Цветанов. Днес бившият национал и бронзов медалист от „САЩ-94” разпусна играчите за неделя и понеделник и ги събира отново за тренировки на 31 януари (вторник).

Междувременно Цанко Цветанов отпрати двама от дошлите на проби играчи – френският нападател Буяр Брис и халфа от Косово Юли Прекопуца, като засега остави в тима Жислен. Французинът с камерунски произход Жислен, който е юноша на френския „Троа”, ще получи още няколко дни възможност да убеди Цветанов в качествата си.

Вчера на стадион „Ивайло” на проби дойде още един чужденец – французин от алжирски произход, който играе и като ляв, и като десен бек.

„Подготовката върви нормално, като физическа кондиция сме добре. След 4-5 дни дни трябва да навлезем във втория етап от подготвителния период”, коментира Цанко Цветанов. Той отново потвърди, че до сряда Тодор Колев трябва да даде окончателен отговор дали подписва договор с “Етър”. Вече е насрочена и първата контрола, след като пропаднаха поради лошото време и лагерът в Сандански, и проверката с „Видима” на 26 януари. На 4 февруари „Етър” ще срещне „Бенковски” (Бяла), като спарингът ще се играе в Полски Тръмбеш. В близките дни обаче е възможно да се играе и мачът с „Видима-Раковски”, ако бъде подготвен подходящ терен от един от двата отбора.

През втората половина на февруари “виолетовите” имат насрочени проверки с елитните “Лудогорец” (на стадион “Ивайло”), “Черноморец” (в Сливен), с втородивизионния “Чавдар” (Етрополе) в Правец и с лидера в Северозападната “В” група и основен фаворит за връщане в професионалния футбол “Спартак” (Плевен).

Тагове:

КОМЕНТАРИ