“Етър” е в пълна кондиция преди съботния мач срещу “Пирин” (ГД) и е изцяло съсредоточен върху мача, в който ще търси добра игра и победа, заяви на пресконференция днес старши треньорът Цанко Цветанов.

Чуйте Цанко Цветанов:
[audio:https://sport-vt.com/wp-content/uploads/Canko1.mp3|titles=Canko]

“Категорично твърдя, че няма напрежение при нас в отбора. Полемиките отшумяха и не би трябвало да се отразяват на никого. Ние сме професионалисти, колкото и клиширано да звучи това. Нашата работа е да играем на терена колкото може по-добре”, отговори Цветанов на въпросите за обстановката в клуба и отбора.

“Предстои ни пореден мач от първенството, срещу другия новак в групата. Очакванията ни са да спечелим, за да можем да подплатим доброто си игрово поведение с добри резултати. Аз съм доволен от начина, по който играем в мачовете, като ни се губи само резултатът. Но аз вярвам, че когато играеш добре и си вършиш работата, резултатът идва”, заяви Цанко Цветанов.

Красен Трифонов е с разтежение и пропуска и тази среща. Това обаче е последната седмица, в която халфът отсъства, тъй като според лекаря след паузата ще е готов за игра. Леки проблеми има вратарят Цанков, за него ще се разбере в последния момент. Групата ще бъде определена утре след последната тренировка. Цанко Цветанов отговори утвърдително на въпроса дали ще включи в нея и Костадин Гаджалов.

На въпрос дали има някакви притеснения конкретно от резултата в съботния мач, Цанко заяви: “Никога не съм имал притеснения от даден резултат и няма да имам. Моето верую не е свързано с резултата от един мач, ако някой се влияе от един мач, значи не е за футбола”. Попитан дали играчите са получили дължимата премия и заплата, Цветанов отговори с “не”, но поясни, че е треньор на отбора и предпочита да се съсредоточи в неговата си работа.

Добри думи каза треньорът на етърци за спрягания за попълнение нападател Исмаил Иса. “Съществува вариант да дойде, но още не е сигурно. Той е добър футболист, познавам го от съвместната ни работа в “Левски” и ако се договорим с него, ще е едно добро попълнение за “Етър”. Млад футболист с перспектива, какъвто е нашият отбор. Като цяло аз съм доволен от футболистите, с които разполагаме, надявам се, че ще изчистим тези груби индивидуални грешки, които ни костваха двете загуби. Те дойдоха от липсата на опит, отборът ни е млад, явно има притеснение от “А” група. Другото е, че и шансът не е на наша страна. Категорично твърдя, че няма напрежение”, повтори Цветанов.

“Познавам “Пирин”, вече съм го казвал, че в България всички отбори се познават и трудно могат да се изненадат. Пак твърдя – жалко, че няма тв излъчвания пряко, защото щеше да е по-лесно за всички и феновете щяха да са по-ориентирани. От друга страна, феновете сега нека идват на стадионите да видят всички отбори. Да заповядат в събота, ще се опитаме да ги зарадваме с добра игра и победа”, завърши старши треньорът на “виолетовите”.

Тагове:

КОМЕНТАРИ