IMG_4417

Треньорска рокада стана факт в “Локомотив” (ГО) дни преди очакваното дерби с “Етър”. Досегашният наставник Димитър Печикамъков е напуснал клуба, а от днес на мястото му е назначен Ценко Гавазов.

На пресконференция днес новината за смяната бе съобщена от президента на клуба Бончо Генчев и члена на УС Огнян Стоянов. За евентуална рокада се заговори още в неделя, когато изненадващо Димитър Печикамъков не се появи за мача с “Ботев” (Козлодуй) и тимът бе воден от помощника Аврам Аврамов. Изтече информация за пререкание на висок тон пред играчите по време на тренировка между Бончо Генчев и Печикамъков, което довело до решението на треньора да напусне.

“Искам да подчертая, че Димитър Печикамъков не е освобождаван, това си е негово решение. Трябваше да се яви на тренировката в сряда, но не дойде, обеща да дойде за мача, но пак не дойде. Имам информация, че е подал молба за напускане на работата си и в Общината и вече ще работи в БДЖ. Възможно е и напрежението да оказва влияние, то се покачва с високите цели и да не е издържал психически”, призна Бончо Генчев.

На въпрос имало ли е пререкание между двамата, президентът на клуба отвърна: “Моето присъствие на тренировките може да внася напрежение, но аз имам високи изисквания към треньорите. Ще държа на ред и дисциплина и няма да позволя на никой да си бърка по джобовете. На другия ден се извиних, че съм повишил тон пред играчите, но аз държа на реда и дисциплината”.

“Треньорски смени има навсякъде. С Митко Печикамъков ни се разделят пътищата, но не затваряме вратите. Той е от поколение, към което имаме чудесно отношение и някой ден отново ще е в нашите редици”, заяви Огнян Стоянов.

Потърсихме за коментар Димитър Печикамъков, който обясни ситуацията: “Бяхме афектирани, аз също реагирах. После си изяснихме отношенията, но аз не мога да си тръгвам и да се връщам. Щом един път съм решил – това е. Пожелавам успех на “Локо” (ГО), мисля, че сме най-добрият отбор, който ще си изпълни задачата – влизане в “Б” група”.

Новият старши треньор до края на сезона е добре познатият Ценко Гавазов, който досега водеше старшата възраст. “Ценко поема тима временно – до края на май. Стигнахме с УС до консенсус. Това е най-подходящият човек на този етап, отговаря на всички критерии”, каза Бончо Генчев.

“Радвам се на това, което изисква Бончо – ред и дисциплина, и ще държа на тях. Винаги съм бил в “кухнята” на отбора, наясно съм с целите пред нас. Ще държа играчите да се раздават на тренировките. Сега с новите попълнения отборът е още по-балансиран. Нещата с моето идване не се променят и високите цели остават”, коментира Ценко Гавазов.

Тагове:

КОМЕНТАРИ