В последните години футболът по целия свят претърпя голям прогрес, като голяма заслуга за това има наливането на все повече и повече парични средства за футбол в дадена държава. Клубовете имат богати собственици, които дават много пари на определени треньори и играчи, с което по азиатските и американските страни вече можем да видим имената на доста известни играчи, които са защитавали цветовете на някои от топ клубовете в Европа. Освен всички средства, обаче, просперитетът, за който говорим се дължи и на много работа, която в отборите вършат. Ще ви запознаем с 5 първенства, които в последните години впечатляват с доста голям възход, който се дължи на средства и работа. Тези първенства разполагат с доста добри отбори и имена, а освен всичко те са и доста интересни за любителите на спортните залози. Срещите от тези първенства може да намерите във всички големи букмейкърски компании, а кои са те може да разберете в сайта на Silentbet, като ви препоръчваме да прочетете експертното ревю на win bet kazino.

1. МЛС – Мейджър Лийг Сокър е футболното първенство на САЩ и Канада, заради което в тези две страни, вече има много футболни фенове на този спорт, на който у нас и в Европа наричаме футбол. Може би знаете, че в САЩ и Канада най-вече се ценят американския футбол, баскетбола, бейзбола и хокея, но в последно време и МЛС заема своето място сред най-популярните и интригуващи спортове в Северна Америка. Може би първите големи имена, които това първенство успя да привлече бяха Дейвид Бекъм и Тиери Анри, като разбира се Бекъм беше пръв и с пристигането си в ЛА Галакси направи така, че МЛС да добие голяма популярност. След тях към МЛС се насочиха и Дрогба, Лампард, Джерард, Давид Вия, Пирло, Кака, Жулио Баптишта, Джовинко, Тим Хауърд, Ашли Коул, Роби Кийн. Това са само част от имената на играчите, които се състезават за даден отбор в МЛС. Всеки един от тях помага изключително много в развитието на сокъра в САЩ и Канада, както и спомагат за развитието на местните таланти, които виждат своите идоли във всички тях. За големите футболисти стана много удобно да завършват кариерите си в МЛС, поради добрите заплати, които получават и не чак толкова тежките мачове, които трябва да играят. Все пак МЛС в последните години има голямо развитие и то продължава.

2. Китайската Супер Лига – първенството на Китай също е в голям подем. Това най-вече се дължи на големите инвестиции, които се прави в местния футбол. Икономиката на Китай се развива много добре и това даде възможност на местните инвеститори да насочат много средства към футбола. В китайските отбори преобладават местни играчи, но около тях има и доста чужденци и то класни такива, които помагат много за развитието на всеки един от своите съотборници. В Китай се състезават много известни футболисти, каквито несъмнено са Рамирес, Грациано Пеле, Демба Ба, Хълк, Ренато Аугусто, Джаксън Мартинез, Папис Сисе, Жервиньо. Все имена, които са играли за силни европейски тимове. Парите са основната притегателна сила за всеки един от тях, както и за предишните им клубове, които рядко отказват големите суми на азиатците. С много звезди и работа, китайският футбол се движи нагоре.

3. Гулф Лига на ОАЕ – първенството на Обединените Арабски Емирства също е сред нашите избраници за проспериращи лиги. Тук също парите играят основна роля в развитието на футбола, но резултатите са налице, понеже първенството е доста оспорвано и в него играят доста големи имена. Футболът в ОАЕ се развива доста добре, като отборите вече разполагат с добри местни играчи, които блестят в домашното първенство. Парите на магнатите, които са собственици на различните отбори могат да докарат много известни имена в първенството на ОАЕ и го правят, макар трансферите да не са чак толкова много на брой, понеже отборите искат да развиват и налагат местни кадри. Все пак в това екзотично първенство може да срещнете Асамоа Гиян, Джеферсън Фарфан, Лима и още други играчи, които са играли в Европа, но не са чак толкова популярни. С доста инвестиции в местните таланти, първенството по футбол на ОАЕ се развива в правилната посока.

4. Азербайджанска Премиър Лийг – първенството на Азербайджан също е в голям подем през последните няколко сезона. В тази страна си поставиха за цел да развият футбола и местните футболисти и го направиха. Първенството е доста оспорвано, отборите разполагат с много местни кадри, които се развиват много добре и освен всичко най-силните състави разполагат с много добри чуждестранни играчи. Те не са популярни, каквито имаше в предишните 3 първенства, но са достатъчно добри, за да направят даден тим на азербайджан доста добър. Като доказателството за възхода на футбола в тази страна ще отбележим, че страната има два отбора представители в груповата фаза на таз годишното издание на Лига Европа! Това е много ясен знак за силата на тимовете, състезаващи се в първенството на Азербайджан. И бъдете сигурни, че развитието на футбола в тази страна ще продължи с много бързи темпове.

5. Исландска Урвалсдейлд – така се казва първенството или по-точно най-високото ниво на футбола в Исландия. Тази страна прави изключение в нашата класация, що се отнася до милионните инвестиции. В Исландия живеят малко над 330 000 души, но това не им пречи да развиват футбола. Всички знаем каква изненада сътвори националният отбор по футбол на Исландия по време на Евро 2016. За някои това може да е чист късмет и случайност, но истината е, че в последно време футбола в тази страна е на почит. Особено, след като националния отбор се прочу по такъв великолепен начин на голям футболен форум, несъмнено футбола, като спорт е спечелил много нови почитатели в Исландия. До преди няколко години в тази страна е нямало игрища за футбол, всичко е било на аматьорско равнище, но с течение на годините футбола започнал да се нрави на местните, те изграждали все повече нови игрища и по този начин се видяха и ще се виждат резултатите на целият този труд.

По света със сигурност има много футболни лиги и първенства, които заслужават поздравления за развитието си, но тези 5 лиги, които ви представихме са най-ярките примери за развитие на футбола. Както споменахме и в началото, интереса на тези първенства допринася и за възможностите, които всеки почитател на онлайн залозите може да извлече от мачовете, които се играят в тези лиги. Най-добрите места за залози онлайн може да научите от специалните ревюта за най-изявените букмейкърски къщи, които са представени от Silentbet. Развитието във футбола, а и не само, идва с много труд, много работа, много пот по челото и разбира се определена инвестиция, било то за играчи, треньори или терени, понеже в даден момент всичко това се отплаща и то много задоволително!

КОМЕНТАРИ