Tinko

29-годишният великотърновски боксьор Тинко Банабаков – Destroyer, се качва на ринга в мач за първа титла в кариерата си срещу Парис Ставропулос  – Mad Dog от Гърция. Мачът ще е част от кулминацията на боксовата Гала вечер „Битката за Търново Pro Box 3“, която ще се проведе на 14 декември в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“.

Сблъсъкът за Интернационалната титла на UBO в категория „перо“ на практика се провежда в родния град на Банабаков, където се очакват да дойдат стотици зрители, които да подкрепят талантливия великотърновец. Тинко Банабаков е едно от най-разпознаваемите лица на българския бокс, с богато минало в аматьорската кариера от 250 победи на ринга. Той е двукратен европейски бронзов медалист, носител на злато от престижната купа „Странджа“, многократен медалист от международни и републикански първенства, както и многократен победител в анкетата „Спортист № 1 на Велико Търново“.

„Супер щастлив съм, че имам шанс да играя за титла и то пред собствена публика – в града, в който съм роден и толкова обичам. Тук стартира кариерата ми и се радвам, че най-голямото предизвикателство до момента ще бъде точно тук. Нямам търпение да покажа на какво съм способен и да зарадвам всички близки, познати и фенове и да оставя титлата тук“, сподели Банабаков месец преди сблъсъка.

Банабаков ще бъде домакин на не по-малко опитния гръцки боксьор Парис Ставропулос, който е с актив от 6 победи и 2 загуби на професионалния ринг, точно колкото и опонента си. Боксьорът от Патра, който тренира с треньора на Григор Саруханян Веселин Кирилов всъщност има по-малко опит в аматьорския бокс от Банабаков, но се отличава със силен удар, бързина и техника. Ставропулос, чийто прозвище е „бясното куче“ е три пъти шампион на Гърция в олимпийския бокс, а сред хобитата му след бокса са футбол и баскетбол.

Тагове:

КОМЕНТАРИ