IMG_0333

Състезателят на БК “Ивайло” Тинко Банабаков се класира за финала в категория до 49 кг на 67-ия международен турнир “Странджа”. Той изигра великолепен мач срещу Мехди Хайри от Тунис и стана третият български финалист в турнира досега след Душко Благовестов (56) и Кристиян Димитров (91), които се класираха без игра. Срещу тунизиеца Тинко бе пълен господар между въжетата. Българинът не спря да вкарва точни единични прави, които редуваше със серии от разнообразни удари,  а танцът му с крака бе истинска наслада за очите. Накрая съдиите нямаха друг вариант освен да го посочат за победител – 3:0 (30:27, 30:27, 30:27).

Видимо доволен от изявите на Банабаков остана и наставникът на нашите Хоел Арате от Куба, който държеше именно на постоянното движение с крака. “Супер беше”, бе краткият му коментар за Тинко, като сам паказа стъпки с краката.

“Доволен съм от играта си. Чувствам се израснал и уверен. Това идва от добрата подготовка, направихме много спаринги с чужди боксьори, а и момчетата от националния всички са много добри и си помагаме в тренировките. Нямам претенции за съперника си на финала, ще е трудно, но смятам, че ще се справя”, заяви Банабаков.

В спора за златото на турнира той ще срещне казахстанеца Жомарт Йержан, който спечели с 3:0 срещу Самуел Ередиа от Испания. Каквото и да се случи на финала, Банабаков многократно подобри представянето си от миналогодишната “Странджа”, когато отпадна още в първия кръг. По-късно през годината той се реваншира с бронз от европейското в Самоков.

Тагове:

КОМЕНТАРИ