БФС насрочи дата, на която ще стане известна програмата за новия сезон в “А” и двете “Б” групи. Жребият ще се тегли на 30 юни (четвъртък) от 14:00 часа в сградата на Футболната ни централа на “Иван Асен ІІ”. В клубовете от днес са започнали да получават покани от БФС, с които са уведомявани за датата на жребия, за да си организират нещата и да изправят свои представители на тегленето му.

Междувременно днес шефът на Лицензионната комисия към БФС Красин Кръстев заяви, че “Вихрен” (Сандански) не получава лиценз и от август ще играе в Югозападната „В” група.

„За “Вихрен” няма какво да се коментира. Решението излезе отдавна дори и в страницата на футболния съюз, че отбора не получава лиценз за „Б” група. Така, че от следващия сезон ще играят в Югозападната „В” група”, каза Красин Кръстев. Явно причината да не получи лиценз е парите, които дължи клуба към футболисти от школата на Ивайло Андонов – “Пирин 2001” и “Родопа” (Смолян) още от времето когато санданчани играеха в „А” група. Днес от 18.00 часа тимът започва подготовка за новия сезон, но хората там все още незнаеха, че ще трябва да започнат да се готвят за „В” група.

Ако това стане, отборите от Западната «Б» група остават 11, а от Източната – 9. Така може да се стигне и до анонсираното вече безумно намерение на БФС да изпрати «Етър» на Изток, за да изравни броя на отборите. Такова решение ще противоречи на всички наредби, тъй като «виолетовите» през 2003 г. влязоха от Северозападната «В» група и са част от зона Северозапад, админстрирана точно от Велико Търново, а изпадането на отборите от една в друга група става точно по териториален принцип. Другият абсурд мъжкият отбор да отива на Изток би бил фактът, че всички детско-юношески формации на «Етър» играят на Запад и няма как да бъдат местени, а анархията ще стане пълна…

Тагове:

КОМЕНТАРИ