Ivajlo-Savov

Ивайло Савов продължава на четвъртфиналите.

Над 150 боксьори от 28 клуба участват в турнира за купа „България”, който започна във В. Търново в сряда. В последните години подобна масовост е непозната у нас на състезание от такъв ранг. Четирима състезатели на „Ивайло-99” записаха победи в първия ден на турнира.

В категория 69 кг Ивайло Савов и Захари Мутафчиев отказаха в първия рунд съперници от „Левски” и Русе и продължават на четвъртфинал. При успех и в следващите си срещи те ще се срещнат на полуфинал. В кат.75 кг националът по киокушин Николай Йоргов надигра с 5:1 точки боксьор на „Септември”, но поради контузия в рамото няма да продължи участието си. В същата категория друг състезател на домакините Константин Александров бе достоен противник на национал от „Анел –НСА”, но загуби и отпадна.

В кат. 91 кг Момчил Стойчев буквално отнесе съперника си и даде заявка за медал. Днес при най-тежките в кат.+91 кг на ринга излиза Даниел Флорев, който се изправя срещу състезател на „Академик”. Всички национали спечелиха първите си срещи, световният шампион Детелин Далаклиев почиваше в този кръг. Финалите на турнира са в събота в ДКС „В. Левски” при свободен вход.

Тагове:

КОМЕНТАРИ