IMG_0477 copy

Един от вратарите на шампионския „Етър” Калоян Чакъров получи днес своята бронзова значка на БФС по повод 100-годишния юбилей на футболната игра във Велико Търново. Чакъров, който не можа да дойде за празненството, прие освен значката и грамота от БФС, подписана от Борислав Михайлов, както и почетна грамота от Община В. Търново.

Както вече писахме, Калоян се прибра в България, тъй като подписа договор с „Монтана”, където става треньор на вратарите. Той влиза в екипа на новия наставник Атанас Джамбазки. Любопитното е, че Калоян е препоръчан от другия основен вратар на „Етър” от 1991 г. Николай Донев, който досега изпълняваше същите функции в Монтана. Донев заедно със Стевица Кузманоски заминава да работи в Азербайджан.

„Футболът в Италия е голяма школа, отдавна у мен зрее решението да се върна и приложа наученото в България. Там съм вече 10 години, пазих за няколко отбора и накрая се установих на слънчевия о. Сардиния. В Тортоли основах своя футболна школа за млади вратари. Връщането ми обаче не е крачка назад, а напред, защото искам да приложа наученото в нашата „А” група. Наясно съм, че ще се сблъскам със съвсев друга действителност, но съм готов за битки”, заяви пред „Велико Търново спорт” Калоян Чакъров.

Очаквайте подробно интервю с него, в което разказва за организацията на „калчото” в Италия, очакванията му за Монтана, мнението му за миналото и настоящето на великотърновския футбол, ще заиграят ли други италиански вратари у нас и защо българин не може да пробие в Италия и да продължи пътя на Н. Илиев, Стоичков и Божинов.

Тагове:

КОМЕНТАРИ