1101048

По всичко личи, че през новия сезон 2014/2015 Северозападната В група ще е с по-малко отбори от миналия. В завършилото в началото на месеца първенство, участваха 16 тима. В момента се прави всичко възможно новия сезон да е с поне 14 тима, пише www.sportal.bg. Все още обаче не е сигурен и този вариант.

До намаляване състава на групата се стигна след като Локомотив (Мездра) влезе в „Б” група, а БФС покани в същата група и Локомотив (Горна Оряховица). От Северозапада в областните групи изпаднаха Трявна и Гигант (Белене). Така тимовете останаха 12.

Академик (Свищов) се завърна от „Б” група. Търси се още поне един отбор. От Зоналния съвет на БФС-Велико Търново са изпратили покани до Тетевен, Чавдар (Бяла Слатина), а от Плевенска област мераклии да играят в аматьорския елит са Ювентус от село Малчика, други кандидати няма.

От гледна точка на материалната база най-добрия вариант е Тетевен. Все още не е ясно дали от балканското градче ще се съгласят да участват. Това ще се реши в разговор между новия председател на Зоналния съвет Трифон Иванов и президентът на тетевенския клуб Страхил Димчев. Останалите два клуба също още обмислят. Не е изключен вариант и изпадналият Гигант (Белене) отново да участва, но с лиценза на Ювентус (Малчика).

Засега сигурните участници в новото първенство са 13 – Академик (Свищов), Ботев (Луковит), Спартак (Плевен), Етър (Велико Търново), Партизан (Червен бряг), Бдин (Видин), Видима-Раковски (Севлиево), Ботев (Козлодуй), Ситомир (Никопол), Левски (Левски), Ком (Берковица), Янтра (Габрово) и Павликени (Павликени).

 

КОМЕНТАРИ