32-2

Досегашният административен директор на “Етър” Страцимир Тинчев напусна великотърновския клуб. Той работи за “виолетовите” в продължение на пет години, като преди това 10 г. бе секретар на Зоналния съвет на БФС и един сезон изпълнителен директор на “Видима-Раковски”.

От “Етър” благодариха на Страцимир Тинчев за отдадеността и всеотдайната работа за “виолетовите”, като му пожелаха успехи в бъдещата работа.

– Г-н Тинчев, защо се стигна до решението Ви за напускане?

– Взех това тежко решение не вчера, не миналата седмица, то е продиктувано от дълго мислене от моя страна. Съжалявам, но взех това решение.

– Има ли някакво ново предизвикателство?

– За щастие има такова. Няма да крия, че предложението ми е от родния ми град, от “Янтра” (Габрово).

– Има ли конкретни причини за това решение?

– Конкретен повод няма, но виждам, че лично аз няма какво повече да дам на “Етър”. Обратното не важи. Винаги ще твърдя, че “Етър” ми даде много – като опит, познанства, имидж… “Етър” завинаги ще си остане част от моя живот и моето сърце.

– Защо смятате, че не може повече да дадете на “Етър”?

– По ред причини. Сега не е моментът, но аз не съм човек, който ще говори негативно, искам да останат само хубавите ми спомени и “Етър” да продължи напред, да намери своя път, да се структурира правилно клубът и да постигне успехите, които заслужава.

– Свързано ли е решението Ви и с това, че “Етър” не успя да остане в елита?

– До някаква степен да. Но идеята ми е още от декември, преди идването на Томаш за старши треньор. Реших да дам последни усилия да помогнем на отбора да остане. Не успяхме, вероятно имам и аз вина.

– Защо не успя “Етър”?

– Причините са комплексни. Няма да изпадам в детайли, защото са неща от кухнята, те трябва да се подобрят преди да се знаят от обществеността. Аз имам лична вина – че не можах да убедя хората, че “Етър” има огромен потенциал. Продължавам да го мисля. Аз не съм от В. Търново, но в този град всички трябва да помагат на футбола, защото “Етър” е марка в българската футболна общественост.

– Какво остана скрито за обществеността за вашата работа в клуба? Преди време Балъков сподели, че в “Етър” 3-4 души вършат работа колкото 10 в друг клуб, но мнозина не го разбраха…

– Остава подценена работата на хората в клуба като Деян Куздов, Стефан Атанасов… Това е един обем от работа, който е непонятен за хората, всички мислят, че тук не се прави нищо. Работата е много, свързана е с общуване с много институции и хора, с много проблеми за решаване. Подценяването на кадрите е основен проблем. Аз нямах възможности да взимам решения, а се занимавах с оперативната работа, но каквото трябва, съм го направил. Това важи и за Стефан Атанасов и Деян Куздов. Работим с хъс, сърце и душа. Тук е моментът да благодаря и на Краси Балъков, който е от малкото хора, които ясно и открито оцениха нашата работа.

За тези 5 години имах много хубави моменти. Аз съм позитивен човек и лошото го загърбвам. Благодарение на възможността, която ми беше дадена от г-н Нанков и другите в управата, аз преживях неща, които винаги ще помня. Никога няма да забравя влизането в “А” група, празника и шествието, докоснах се до велики моменти. Горд съм, че работих и бях част от този етап в развитието на “Етър”.

– Очертава се дерби “Янтра” – “Етър” наесен…

– Това са нормални неща. Вероятно ще бъдем конкуренти в битките, това не е лошо и е част от живота. Какво ще се случи, времето ще покаже. Но пак ще кажа, че “Етър” ми е дал много. На много хора искам да благодаря, няма да ги изброявам, за да не пропусна някой. Не усетих, че съм от друг град. 15 години работя във В. Търново, това е голяма част от съзнателния ми живот.

Феновете на “Етър” показват европейско поведение, нов начин на държание по време на мач. В трудностите се видя, че тези момчета наистина обичат и милеят за “Етър”. Призовавам не само тях, а и цялата общественост да помага на “Етър”, защото без обединение ще е трудно.

Тагове:

КОМЕНТАРИ