1eec728d34b66d45ae1b3d71f78a8498

След турбулентния декември Христо Стоичков празнува в тесен семеен кръг коледните празници в Маями. Веднага след Нова година отново стартира „на пета“ работата си в телевизионния гигант „Унивижън“, но спомените от тура с неговата биография „Историята“, написана заедно с Владимир Памуков, не избледняват. Камата е впечатлен от посрещането му в градовете у нас, в които представяше книгата си. Както е известно, легендата носеше със себе си и “Златната топка”.

Стоичков даде обещание да продължи обиколката из България, за да може всеки желаещ да се докосне до него и до ценния трофей. „Искам чрез „Труд“ да отправя дълбок поклон пред всички българи, които чакаха с часове, за да ме уважат”, каза Стоичков от Маями.

“Щастлив човек съм, че имам толкова много приятели. Горд съм от всяка снимка, която си направих. От всеки автограф, който подписах. „Златната топка“ не е само на Христо Стоичков. Тя е на всички хора, които са ме подкрепяли през годините и са били до мен. През декември разбрах, че армията от мои приятели е огромна.

Сега наблегнахме на Южна България, но не съм забравил и Северна. Толкова спомени имам от терените във Велико Търново, Русе, Плевен, Враца… Обещавам, че ще направя всичко възможно да не остане човек, с когото да не съм се снимал и който да не е пипнал „Златната топка“. Искам да пожелая на всички българи една много по-успешна и здрава 2019 година. Следвайте мечтите си! Когато много искаш и се бориш, те се случват. Аз ги изпълних“, добави пред “Труд” Камата.

И вторият тираж от „Историята“ на Стоичков вече е напълно изчерпан. Издателите от „Софтпрес“ вече са организирали отпечатването на трети, който ще излезе в началото на януари. С него общият брой книги в името на рекорда за България ще удари кота 50 000.

Първата спирка от тура на Стоичков ще бъде в Лондон. Британската столица е един от градовете в чужбина, където живеят най-много българи. Плановете са „Историята“ да стигне до Барселона и Чикаго. Но след Лондон желанието на Стоичков е отново да стъпи на българска земя. А първите градове, в които да гостува, по план трябва да са Плевен и Враца.

„Историята“ досега обиколи София, Варна, Бургас, Ямбол и Стара Загора, като от нея са продадени малко над 30 000 екземпляра. Стотици фенове чакаха часове наред, за да имат 30-ина секунди редом до най-известния българин по света.

сн. gol.bg

КОМЕНТАРИ