И „последните мохикани” напуснаха потъващия „Етър 1924”. Договорите си по вина на клуба прекратиха Стефан Атанасов, директорът на детско-юношеската школа Сашо Ангелов, както и още няколко треньори и служители – треньорите Румен Данков, Николай Катъров, Стефан Ангелов, масажистът Петър Петков и домакинът Христо Селенски и др.

Стефан Атанасов бе в „Етър 1924” от самото начало, като дълги години бе прокурист на великотърновския клуб, а през лятото на м.г., когато турските собственици взеха и изпълнителната власт, бе понижен до „управител спортни дейности”. За 11 години Атанасов е едиственият човек от „Етър 1924”, който няма пропуснат нито един от всичките над 350 официални мача за първенството и купата.

Шефът на школата Сашо Ангелов и треньорите в нея до последно останаха, за да могат децата да доизиграят мачовете си от първенството, въпреки че от няколко месеца не са получавали заплати. Всички напуснали прекратяват договорите си по вина на клуба заради неполучени суми.

Ден след напускането им пък от БФС официално съобщиха, че отнемат лиценза на „Етър 1924”. В клуба е получено писмо от футболната централа, с което оттам уведомяват „виолетовите”, че не получават лиценз за следващото първенство заради „неизпълнение на финансовите критерии за участие”.

КОМЕНТАРИ