IMG_7513

Ремонтните дейности по стадион „Ивайло” по предписанията на Лицензионната комисия на БФС най-после стартираха в края на миналата седмица – в събота. В момента тече пълен ремонт на съблекалнята за гости, която не е ремонтирана от построяването на стадиона. Подменят се ВиК инсталация, електрическа инсталация, фаянс и теракота. Съблекалнята ще е с две тоалетни в нея, система за циркулация на въздуха, окачени тавани. „Ще отговаря на изискванията за провеждане на международни мачове, естествено и на Първа лига от българското първенство. Идеята е да е готова за мача с „Верея”. След като приключи ремонтът на съблекалнята за гости, започва и на тази за домакините, която не е в изискванията на Лицензионната комисия, но е задължителна за предстоящите наесен евроквалификации за юноши, а и за да има по-добри условия за футболистите на „Етър”, съобщи управителят на ОП „Спортни имоти и прояви” Петко Павлов. По решение на „Спортни имоти”, подкрепено от Общината, се възстановява тоалетната в източната част на централната трибуна. Така Сектор А ще разполага с три санитарни възела.

За ВИП-зоната ще се влиза от входа отляво на централния вход, а най-горните редове от трибуните отляво ще бъдат предназначени за притежателите на абонаментни карти, за близки на футболистите, за ветераните, които имат безплатен достъп по искане на футболния клуб. Така няма да има и конфликтни точки.

„Бившият сектор за гости (т.нар. клетка) имаше нужда от възстановяване на бетонното покритие и вече се работи по възстановяването му. По искане на полицията там също се монтира висока ограда като в сегашния сектор за гости, желанието на МВР е преминаващите фенове на гостуващите отбори да нямат възможност да се опитват да слизат на терена по нерегламентиран начин. Тоалетната за гостуващата публика през лятото също бе възстановена със средства на ОП „Спортни имоти” – под южната трибуна вече има три мъжки и една дамска тоалетна с течаща вода и осветление. Този сектор Б4 (бившата клетка) остава като буферна зона”, съобщи Петко Павлов.

В ход е и процедурата по изграждане на осветлението след стартиралата поръчка от Министерството на младежта и спорта. До крайния срок за подаване на оферти 10 юли такива бяха подали две фирми – „ХИТ” ООД и ДЗЗД „Органик Сълюшънс”. Тя предвижда да бъдат поставени 168 бр. прожектори, като преди това бъде извършен демонтаж на досегашните инсталации, поставка на разпределителни табла и т.н, както и грундиране и боядисване на четирите мачти на стадиона. Прогнозна стойност на проекта е 416 627,42 лв. без ДДС.

Намеренията са ремонтът на помещенията да завърши до следващия домакински мач на „Етър”, а дали после „виолетовите” ще се завърнат у дома и ще играят в по-ранни часове до пускане на осветлението, зависи изцяло от решението на БФС. Второто домакинство на етърци по програма срещу „Верея” е между 28 и 31 юли, като датата ще бъде обявена в близките дни.

Тагове:

КОМЕНТАРИ