С 19 гола в първите два мача гардът на българския национален отбор по хандбал за жени до 20 години Станислава Димитрова заема второто място в листата на голмайсторите в Междуконтиненталния турнир на предизвикателството организиран от Международната федерация по хандбал (IHF) в Монтерей, Мексико. Възпитаничката на ХК“Етър 64“ (Велико Търново) отстъпва единствено на австралийката Маделин МакАфи, която е с 29 точни попадения до момента, но от три срещи.

С гол по-малко от Сиса има Жули Бету от Конго, а с 16 е канадката Стефани Грисе. Втора по резултатност в българския състав е Лора Сарандева с 12 гола (по 6 в двата мача). 9 попадения на сметката си има Ралица Тодева, а Лидия Ковачева – 6. Добри изяви в първите два мача демонстрира и вратарката на България – Кристина Миланова. В двубоя срещу Австралия Криса спаси 8 от 20 удара отправени към вратата и, а в мача с Канада отрази 16 от 38 (2 от 6-те метра, 4 от крилата, 9 от 9-те метра и един от контрака). С 4 от 13 в първата среща се отчете втората вратарка на тима ни Виктория Маринова.

Тази вечер хандбалните ни лъвици излизат за трета поредна победа, а съперник ще бъде съставът на Тайланд. Мачът няма да бъде никак лесен. Представителките на азиатския континент вчера постигнаха първата си победа в турнира – 28:26 срещу Австралия и се очаква да се вложат максимално срещу българския тим, още повече, че това ще бъде последен мач за Тайланд в надпреварата. Срещата е от 21 часа българско време и може да бъде наблюдавана директно тук: http://www.justin.tv/vozydeporte01

Източник: Спорт Габрово

 


КОМЕНТАРИ