Copy of IMG_7082 copy

Великотърновският боец Станислав Недков постигна на 7 ноември една от най-престижните си победи в ММА, като би в Токио във веригата “Сенгоку” бившия световен шампион Кевин Ранделман от САЩ, известен като Чудовището. “Станислав е едно от лицата на Велико Търново в спорта”, обяви на пресконференция ген. секретар на родната федерация Йордан Габровски, който определи победата му като “блестяща”.

“Бях сигурен, че ще победя, ­ както по време на подготовката си, така и на самия мач. Тренирах два месеца целенасочено за тази среща, физически и тактически спрямо конкретния съперник. Ранделман е световен шампион и легенда, интересът беше огромен на световно ниво. Голяма част от 15-те хиляди зрители в Двореца на сумото в Токио бяха дошли специално за нашия мач, гледаха го и на живо в интернет и по японската телевизия. Обстановката в залата беше уникална”, разказа Станислав Недков.

Прогнозите преди мача от феновете били 52:48 за Ранделман, но коефициентите на букмейкърите ­ – категорично за българина: 1.6 за победа на Стъки срещу 3.6 за Ранделман. На предишните му срещи неизменно е бил и Котоошу, но за мача с Чудовището не могъл да присъства, защото бил на лагер на 1200 км от Токио.

“Ранделман се оказа добро момче, преди мача се отнасяше с голямо уважение и коректност, макар и на срещата да използваше някои забранени техники. Учудващото за мен бе, че на самата среща бе статичен и притеснен. Очаквах далеч по-отворена и агресивна игра от него, а той беше респектиран. Мачът беше на надхитряне, което не се оказа удачна тактика за него”, анализира Стъки.

Великотърновецът посвети победата си на своята половинка Юлияна Дончева, която е била неизменно до него в залата. “Усещах я постоянно до мен, посвещавам победата на жена си, но това е и победа и за България”, каза Недков. Двамата откровено говориха и за връзката си, като признаха, че всичко се е развило изключително бързо. “Станислав ме спечели с това, че е изключително зрял и целенасочен човек. Що се отнася до мача в Токио, нямах сили да гледам с отворени очи битката, макар да бях на първия ред”, призна бившата депутатка и тв водеща.

Copy of IMG_70944

Станислав Недков специално благодари за подготовката си на Евгени Донев и Свилен Митрофанов, на спаринг партньорите си Назми Халил и Захари Мутафчиев, на треньора Георги Делчев и президента на федерацията Камен Попов, както и за помощта на “Алекс ОК” и “Яна” (Ресен). Това е десетата победа на великотърновския боец, който не познава вкуса на загубата в ММА.

Тагове:

КОМЕНТАРИ