IMG_8487-225x300

Станислав Генчев – настоящият помощник-треньор на „Етър”, който от следващия месец ще наследи Красимир Балъков след поемането му на националния отбор, даде интервю пред БНР преди мача с „Левски”.

– Г-н Генчев, готов ли е „Етър” за решаващия бараж срещу „Левски”?

– Отборът ни е готов. С представянето си през цялата година показахме, че заслужаваме да стигнем до такъв мач. Надявам се във вторник да покажем истинските си възможности и да се класираме за европейските турнири.

– Това, че ще играете в София, предимство ли ще е за вашия отбор, тъй като може би ще играете по-необременени?

– Без значение къде е мачът – в София или Велико Търново, при всички случаи нашият отбор ще е по-освободен психически. Напрежението ще е върху „Левски”. Щеше да ни е по-приятно мачът да е пред наша публика, но и като гости играем доста успешно, така че се надявам да направим добър мач и да си свършим работата.

– Малко не ви стигна да се класирате в първата шестица, но сега пък имате реален шанс да играете в Европа. Вашите футболисти мотивирани ли са?

– Това, че малко не ни стигна да влезем в шестицата, може да се окаже и добра новина, тъй като сега имаме шанс да играем в Европа. Докато иначе щяхме да завършим пети или шести, което не ни даваше такъв шанс. Сега всичко се решава в един мач, всичко може да се случи. Пак казвам, надявам се да покажем истинското си лице и да постигнем победа.

– Имате ли проблеми с контузени, наказани, изморени играчи?

– Изморени не би трябвало да има. Нашите футболисти са изключителни професионалисти и живеят като професионални играчи. Умора няма да има и както споменах, напрежението ще бъде в „Левски”. В един такъв мач психическото напрежение оказва много по-голямо влияние, отколкото физическата умора. Така че при нас всичко е ОК и не трябва да имаме проблеми от това естество.

– Преди години играхте в „Левски”, имате ли добри спомени и сантименти от този отбор?

– Аз от „Левски” имам само добри спомени, това е първият ми професионален отбор. Първите шампионски титли и първата Купа на България спечелих с „Левски”, така че винаги ми е приятно, когато се връщам на този стадион. Но в живота на професионалния футболист и по-късно професионалния треньор е така – налага се да се изправиш и срещу отбори, в които си играл. Така че аз ще направя всичко възможно „Етър” да победи „Левски” и да се класира за Европа.

Тагове:

КОМЕНТАРИ