1

Сребърни медали спечелиха хандбалистките на “Нове-99” на финалите за Купата на България при за девойки младша възраст до 14 години. Турнирът се проведе в Шумена.

Свищовският отбор заслужи достойно мястото си сред десетте финалисти на турнира, като на квалификациите  стана безспорен фаворит в групата си с две  победи  над ХК „Албатрос“ (Бургас) с 15:8 и  “Мартен-67” (Мартен) с 22:9.

В първия ден от финалите момичетата на треньорката Величка Плачкова продължиха с победа над ХК „Панагюрище“ с 25:13, победа с 21:9 над “Ники Спорт” (Сливница)  и загуба само с 4 гола от „Бъки” (Габрово).

В полуфиналната среща с  ХК „Опака” свищовлийки категорично се наложиха с  20:11. На финала ХК „Нове-99“ отново се изправи срещу сочения за фаворит ХК „Бъки”. В този мач свищовските момичета се амбицираха, играха с голям хъс и се раздадоха до край.

Първото полувреме завърши 15:12 в полза на „Нове-99”. Цялото второ полувреме беше напрегнато. Въпреки това, момичетата успяха да удържат резултата до края равен 17:17,  въпреки че останаха с един играч по-малко. В  самия край габровки вкараха за победата с 18:17. Желанието за успех и перфектната подготовка доведоха момичетата до достойното второ място. От седмо място на държавното първенство през 2016 г., те се изкачиха до престижното второ място в турнира и окичиха гърдите си със сребро.

Някои от сребърните момичета на Величка Плачкова получиха индивидуални награди: Гергана Дакова бе номинирана в „златната седмица“ на турнира и получи грамота „Играч на мача”, с което доказа, че неслучайно е избрана за един от десетте най-добри спортисти на Община Свищов за 2016 година. Невероятно представяне направи и вратарката на отбора Кристина Цветанова, която си тръгна от турнира с три грамоти  „Играч на мача”. Същата беше достоен стожер на отбора. За чудесната си игра грамота получи и Неделя Самоковлиева. Сърцата игра направиха и Моника Манолова,  Марияна Йорданова, Андреа Занева, Николета Доменикова, Александра Иванова, Магдалена Прашанова, Елина Димитрова и Мартина Въткова.

Тагове:

КОМЕНТАРИ