IMG_7837

Нападателят Даниел Младенов и халфът Симеон Мечев са спрягани от медиите за бъдещи попълнения на „Етър”. Засега обаче нито от самите играчи, нито от клубовете не е излизало официално потвърждение на информациите.

Единственото сигурно е, че и двамата се разделиха по взаимно съгласие с досегашните си отбори ЦСКА-1948 и „Септември”.

ЦСКА-1948 разтрогна с Младенов на 15 декември, като от клуба официално му благодариха за приноса при влизането и утвърждаването в Първа лига. Три дни по-късно „Кота спорт” обяви, че интерес към него проявява „Левски”. След още три дни пък „Спортал” обяви, че Дани Младенов може да премине в „Етър”.

Самият нападател коментира пред „Тема спорт” единствено варианта „Левски”. “Появилите се информации със сигурност не са излезли от мен. И аз ги видях. Аз не съм говорил с никого от „Левски”, но това може да е направил мениджърът ми. Ще видим какво ще се получи и къде ще играя напролет”, заяви Младенов.

В „Етър” той игра от 2017 до 2019 г., като бе и голмайстор на „виолетовите”, като малко преди напускането му дори водеше и в листата на стрелците в Първа лига.

Халфът Симеон Мечев пък бе спрегнат за „Етър” от Novapress. Той също се раздели по взаимно съгласие със „Септември”, а преди това игра в „Царско село”. Според „Спортал” до лятото той не може да играе в трети професионален клуб, тъй като през есента има мачове за „Царско село” и „Септември”. Оказва се обаче, че заради пандемията от коронавирус ФИФА променя правилото, като предстои то да бъде потвърдено от Изпълкома на БФС.

Кой къде ще играе, ще стане ясно през януари. Досега от „Етър”, които освободиха шестима футболисти и работят по селекцията за пролетта, не са обявявали нови имена. Обичайната практика е това да става едва след подписването на договор с даден футболист.

Тагове:

КОМЕНТАРИ