Децата от двата Центъра за настаняване от семеен тип за деца, ул. „Цветарска” ? 14, Велико Търново, обичат състезанията. Подготовките за тях ги сплотяват, хъсът за победа е неописуем, а емоциите от победите са неповторими и продължават до следващото състезание. Всяка пролет футболните турнири за деца в неравностойно положение, организирани от Фенклуб „Манчестър Юнайтед” в продължение на 9 г., ги събираха в двубои, оставящи неповторими вълнения.

Тази година турнир нямаше и децата споделиха с екипа идеята да се организират футболни срещи между момчета от Центровете за настаняване от семеен тип за деца без увреждания ЦНСТДБУ 1 и 2, ул. „Цветарска”; ЦНСТДБУ 2 и 3 на ул. „Ил. Драгостинов” и ул. „Колоня товар” и ЦНСТДБУ на ул. „Н. Габровски” 49, срещу момчета – бивши възпитаници на тези социални услуги.
Спортният празник се състоя със съдействието на Община Велико Търново, като за целта беше предоставена базата на Спортни имоти в кв. „Картала”. Събитието беше част от дейностите на Спортен клуб „Широко сърце”, създаден неотдавна в тези социални услуги и Сдружение „ЗОВ-България”, чийто председател Шарлот Хели лично присъства, приветства децата и връчи наградите на победителите.

DCIM100MEDIADJI_0011.JPG

DCIM100MEDIADJI_0011.JPG

Доброволците от тази организация, които осъществяват целогодишно дейности с децата от ЦНСТДБУ, пък организираха за малките участници в празника интересни игри и забавления в просторния парк около футболното игрище. Рефер на футболните срещи бе Петко Павлов – управител на „Спортни имоти”, а пожелания за успех отправи Христомир Христов – световен шампион по културизъм. Съпричастни към случващото се бяха учители и мажоретки от Професионална гимназия по моден дизайн, които поздравиха децата с танци.

Летяха топки, балони, звучеше музика, детски песни, усмивки, радостни викове и ръкопляскания в подкрепа на състезателите. На спортистите от ЦНСТДБУ 1 и 2, ул. „Цветарска”, бяха връчени грамоти за особен принос към спортните дейности в социалната услуга през годината, както и за призовите места, заели по време на зоналните и национални турнири, организирани от Спортната федерация за деца в риск, гр. София. Всички бяха победители, защото всъщност победи спортът.

КОМЕНТАРИ