Футболистите са психически готови за максимална изява и жадни за победа, обявиха от ФК “Спарта” (Самоводене) преди домакинството срещу “Локо” (Дряново). “Спартанците” приемат дряновци в неделя от 18 ч. на стадион “Ивайло” и са амбицирани да вкарат първите си голове и да вземат първа победа.

“На старта с “Локо” (Мз) не играхме лошо, но притеснението надделя, излизането на ст. “Ивайло” респектира играчите. А в Козлодуй играхме отлично, но се повтори грешката – 5 минути невнимание донесе загубата. Съдийството също повлия, имаше нарушение при втория им гол. Важното е, че момчетата се държаха мъжки. Може да губим битка, но войната свършва в края на сезона. Все още смея да твърдя, че “Спарта” ще завърши в челната тройка”, заяви на традиционната пресконференция преди мача изп. директор Димитър Манолов.

За мача с дряновци няма наказани и контузени. “Благодарим на публиката, че ни подкрепи, призоваваме я да ни даде втори шанс. Излизаме за 1 100 % победа”, добави г-н Манолов.

В “Спарта” няма тартори и деление на групи, има екипност. От клуба не обявиха размера на финансовите стимули, но уточниха, че всички взимат поравно. Тези, които искат да работят във фирмите на спонсорите, вече работят. Сега са 8 футболисти, но с тенденция броят им да се удвои. Отборът е млад, 7 човека са студенти, ръководството иска повечето играчи на получат образование. Тези, които не са от града, са настанени в апартамент, студентите – в общежитията. Клубът храни играчите, но им е въвел да плащат по 1.50 лв. на хранене, за да бъдат отговорни.

Светослав Станчев пропусна мача в Козлодуй поради контузия, но вече е възстановен, а Иван Златков вече показва сериозните си качества. “Не вярвам да има подценяване на “Локо” (Др), ще направим всичко възможно да победим, и то с добра игра. Тази година “В” група е много силна, отборът ни е млад, но това не ни притеснява”, каза старши треньорът Борислав Евтимов.

На пресконференцията бе и неговият играещ пом.-треньор Димитър Георгиев. “Настроението е добро, очакванията ни са за победа. Бяхме пренавити срещу “Локо” (Мз), надявам се срещу дряновци да покажем, че сме загубили незаслужено и да бием с добра игра”, заяви Димитър Георгиев.

Съперникът започна подготовка едва тази седмица, като в “Локо” (Др) заиграха четирима футболисти, освободени през лятото тъкмо от “Спарта” – бившият капитан Йонко Пенев, Калоян Георгиев, Станислав Колев и Атанас Банев.

Тагове:

КОМЕНТАРИ