IMG_8998

Срещата между „Етър” и „Царско село” днес бе отложена заради сериозния сняг, паднал във Велико Търново. Въпреки че доста хора, сред които от „Спортни имоти и прояви” и от Фенклуб „Етър” се включиха в изриването на снега на стадион “Ивайло”, то теренът не позволи нормалното провеждане на мача и той бе отложен за утре. Така „Етър” и „Царско село” трябва да се изправят един срещу друг утре от 17:30 ч.

Преди мача двата отбора дори бяха излезли да загряват, а точно в 17:30 ч. се събраха и длъжностните лица за мача. Той първо бе отложен с половин час.

„Към момента атмосферните условия не позволяват да се изиграе срещата. Домакините правят всичко възможно да подготвят терена. Ще дадем толеранс още от половин час дали ще намалее снеговалежът и тогава ще преценим. Ако теренът не бъде почистен, двубоят няма да се проведе”, заяви в 17:30 ч. главният съдия Георги Димитров.

„Има снежна покривка и в момента няма условия мачът да започне”, обяви делегатът на БФС Иво Марков.

 

Двата отбора бяха дори бяха определили своите стартови единадесеторки.

„Етър”: Христо Иванов, Кольо Станев, Пламен Крачунов, Георги Купенов, Христофор Хубчев, Яни Пехливанов, Божидар Кацаров, Алдаир Ферейра, Антон Огнянов, Милчо Ангелов, Преслав Боруков.

„Царско село”: Джони Пласид, Божидар Васев, Луис Педро, Иван Бандаловски, Ивайло Марков, Антонио Георгиев, Емануил Манев, Борис Галчев, Дилан Мартенс, Андерсон Кордейро, Стефан Христов.

Любослав Пенев – старши треньор на гостите, заяви: „Положени са много усилия, но не е възможно теренът да бъде изчистен. Домакините направиха наистина много, аз от обяд съм тук. Има 15-18 см сняг. Утре ще е по-сложно, ще е по-студено и теренът ще е много по-замръзнал. За мен е редно този мач да се отложи, не за утре. На 1 декември имаме фиксирани часове на ПСР тестове. А и не мисля, че тези два отбора ще повлияят на нашата прекрасна лига и ще засегнат някои от водещите отбори. А най-важното е – и двата отбора имаме футболисти, за чиито здраве трябва да мислим. Апелирам мачът да се отложи за по-нататък.”

Александър Томаш – старши треньор на „Етър”: „Ние с Любо Пенев още преди два часа обсъдихме ситуацията, че не позволява да се играе футбол. Обединихме се, че ще ако се отлага мачът за утре, по-добре да го бяхме изиграли днес. Точките наистина са важни за нас, но здравето на футболистите е още по-важно. Ако трябва да го играят утре, теренът ще бъде заледен. Да не забравяме, че след 4 дена имаме гостуване и във Варна. Утре пък имаме ПСР тестове. В крайна сметка срещу природата не може да се борим”.

След изчакване от още половин час делегатът на мача Иво Марков съобщи, че мач няма да има заради лошото време и състоянието на терена. “Теренът не позволява изиграването на срещата. Наредбата гласи срещата да бъде изиграна на следващия ден и същия час”, заяви той.

Тагове:

КОМЕНТАРИ