Генчо Стефанов гледа как топката преминава голлинията в мача с "Янтра". Дали е станало същото срещу "Балкан" знае само тъчреферът.

Генчо Стефанов гледа как топката преминава голлинията в мача с "Янтра". Дали е станало същото срещу "Балкан" знае само тъчреферът.

Екшън прекрати последния отложен мач от есенния полусезон на Северозападната “В” група между съставите на “Павликени” и “Балкан” (Белоградчик). Срещата бе прекратена от младия начинаещ рефер Николай Василев в 81-ата минута при резултат 1:0 за домакините заради бурен протест и брутални атаки по рефера от гостуващия отбор от Белоградчик.

Както се и очакваше, мачът бе с много борба и нерви заради незавидния точков актив и на двата отбора. Павликенчани търсеха попадение, но и гостите от “Балкан” показаха, че имат класни играчи. Особено активен бе Тодор Костов, който отправи опасен удар, при който топката облиза гредата зад Генчо Стефанов. Втори негов шут също можеше да донесе гол за “Балкан”.

В 72-ата минута обаче ликуваха домакините. Най-добрият играч в състава им Димитър Някшелов със страхотен удар от над 30 метра прехвърли вратаря на съперника ­ 1:0.

Тимът от Белоградчик се хвърли да изравнява и десетина минути по-късно избухна и скандалът. При една от поредните атаки на гостите топката бе спряна от вратаря Стефанов някъде около голлинията. Търчеферът обаче даде ясен знак с ръка играта да продължи, тъй като кълбото не е преминало с целия си обем. Главният съдия Николай Василев се съобрази с решението му. Това предизвика страшна реакция от гостите, които скочиха върху рефера. Василев показа два червени картона на Николай Стоянов и Ивайло Иванов от “Балкан”, наскачаха и други техни съотборници, а след много разправии ситуацията бе на път да се укроти, когато съдийската тройка прекрати мача. След инцидента гостите отразиха в протокола, че следва жалба.

“Павликени”: Г. Стефанов, Петков (57 Кирилов), Ил. Някшелов, Чорбаджиев, Серафимов, Петров (55 Христов), Кр. Николаев, Димитров, Д. Някшелов, Илиев, Атанасов.

Служебна победа с 4:0 присъди Зоналният съвет, ще има наказания

Инцидентът в Павликени е описан подробно в докладите на длъжностните лица на мача. Мотивите за двата червени картони на Стоянов и Иванов са “опит за удари по главния съдия”. Делегат на срещата бе утвърденият бивш елитен съдия Величко Цончев. “Съдиите заявиха, че смятат да прекратят срещата, отговорих им, че това е изцяло в правомощията на реферите и те решават как да постъпят”, заяви В. Цончев. Той съобщи, че освен двамата отстранени играчи има и още трима футболисти на гостите, особено активни в протестите, и всичко е отразено в докладите. Оказва се, че видеозапис от конфликтната ситуация няма, тъй като паднала батерията на видеокамерата на домакините. Глоба от 500 лв. очаква “Павликени” по правилник за липсата на видеозапис, заяви шефът на ЗС на БФС Георги Велинов.

Жалбата на “Балкан” няма да бъде уважена, тъй като за всичко, ставащо на терена по време на мача, решенията може да взима единствено главният съдия и те не могат да бъдат променяни. Със сигурност ще има наказания за провинилите се футболисти на “Балкан”, тепърва предстои Дисциплинарната комисия да заседава.

Спортно-техническата комисия вече взе решение по резултата от мача, като присъди служебна победа с 4:0 за “Павликени”.

Тагове:

КОМЕНТАРИ