В първия си мач “Алекс ОК” (Шемшево) разгроми с 5:0 “Бъдеще” (Бутово).

Футболен празник имаше в Шемшево, където след дълги години този спорт се възражда и занапред ще носи радост на феновете. В събота бе открито новото футболно игрище, а на старта новият тим “Алекс ОК” взе убедителна победа над “Бъдеще” (Бутово). Пет бели гълъба пусна едно от децата с пожеланието за успех с такъв резултат и точно 5:0 бе успехът на домакините.

Възпитаниците на треньора Тихомир Тодоров започнаха устремно и в 15-ата минута красив далечен удар на Петър Андреев откри резултата. Малко след това след корнер Георги Димов удвои. Нападателят наниза още три гола след почивката, като в 60-ата минута вкара след разбъркване, после оползотвори пас на Светослав Наумов, а малко преди края оформи крайното 5:0.

Празникът обаче започна далеч преди началото на мача, когато лентата бе прерязана от кмета на общината Даниел Панов в тържествено откриване с мажоретки и многобройна публика.

„Клубът бе регистриран през юни от бизнесмена Александър Нанков, който започна да спонсорира отбора, да осигурява транспорт, футболни топки, екипировка с логото на “Алекс ОК”. Той пое и съдийските разходи, сключването на договор за охраната на мачовете и прави всичко, което е по силите му, за отбора”, заяви кметът на Шемшево Кирил Ангелски.

Кирил Ангелски показва обновените съблекални.

Треньор на отбора е Тихомир Тодоров, привлечени бяха опитни играчи като Йордан Грозданов, Петър Андреев, Валери Бобев, но се залага и на местните кадри. “Ние сме единственият клуб от “Б” регионална група, регистриран в съда. Можем реално да играем и в по-горната група, но искаме да започнем отначало”, сподели кметът. Възраждането на футбола върви ръка за ръка с изграждането на базата. Тимът носи името “Алекс ОК”, а игрището, което е с размери 92 на 49 метра, ще носи името на съществувалия преди десетилетия в селото футболен клуб “Урожай”. Инициатор на проекта е инициативна група. “По програма “Местни инициативи” бяха отпуснати общо 8859 лв., като от тях има и 1837 лв. наш собствен принос – за изравняването на игрището, оправяне на тревата и изчистване наоколо. С другите средства направихме заграждане на терена, закупихме мрежи за вратите и подготвихме напълно игрището. На Александър Нанков пък изцяло дължим и изграждането на съблекалните за домакини и гости, бани, помещения за съдиите… Сега предстои на игрището да бъдат монтирани 120 седалки от досегашните на стадион “Ивайло”, да бъдат направени резервни скамейки, места за длъжностните лица”, разказа още Кирил Ангелски.

Програмата за откриването бе подготвена от председателя на читалището Зорница Стефанова. След като преряза лентата, кметът на общината Даниел Панов изказа личната си благодарност към президента на клуба Александър Нанков, който не само лично се е ангажирал, но и е взел присърце каузата за възраждането на футбола в Шемшево.

“Благодаря му за това, че благодарение на личния му принос в този проект са изградени съблекални и бани за футболистите и съдиите, каквито нямат много стадиони на футболни клубове, които се състезават дори в по-високи нива на аматьорския футбол”, заяви Панов. “Благодаря на всички, които са работили по ремонта на игрището за това, че са отделили пари и време за да помогнат за това младите хора от Шемшево и Леденик да имат смислени занимания, да имат цели и стремежи да тренират и да постигат победи”, каза още градоначалникът.

След откриването на игрището той огледа стадиона, на който преди години е имало мотописта, и пое ангажимент да възложи проучване дали може да се направи проект за възстановяване на стадиона и мотопистата.

 

КОМЕНТАРИ