„Локомотив” (ГО) размени домакинството си от 3-ия кръг на Северозападната „В” група със съименника си от Мездра. Така вместо да гледат любимците си в неделя, местните запалянковци ще чакат да научат резултата от „Велико Търново спорт”. На футболистите пък им се събират три поредни тежки гостувания, в Димово, загубено с 2:1, в Мездра – на 29 август и в Козлодуй следващата неделя. Причината за размяната е неразборията, която цари в клуба от доста време насам, а в конкретния случай – липсата на полицейска охрана.

„Кметът Йордан Михтиев е виновен за случилото се, тъй като отказа да даде разрешение на общинската охранителна фирма да пази на стадиона. Ние се бяхме договорили с полицията да има патрулка отвън и в случай на нужда да се намеси”, заяви изпълнителният директор на горнооряховския клуб Огнян Стоянов. По тази схема „железничарите” изкараха пролетния полудезон. Той добави, че през седмицата е превел 3000 лева на МВР, но е отказала да подпише договор за разсрочено плащане на останалата част от дълга към местното РПУ, натрупан от периода във „Б” група, защото това означава да го признае, а в момента се води дело за тези пари. За това и от полицията отказали да пазят срещата от ексцесии.

„Не знам в какво ме обвинява г-н Стоянов. Винаги съм помагал на футбола в града. Тази седмица им пуснах 3000 лева, те ги вкараха в запорираната си сметка. Не мога да разреша общинската охранителна фирма да пази на стадиона, защото няма лиценз за това. Незаконосъобразни заповеди не издавам”, категоричен бе горнооряховският кмет инж. Йордан Михтиев. Градоначалникът съобщи, че е внесъл предложение в местния парламент за „Локомотив” да стане общински клуб в пет точки, от които две не са били приети. Едната е кметът да представлява Общината в дружеството.

„Съветниците не приеха тази точка, но и не избраха представител. Нямам нищо против това да е председателят на Общинския съвет, но нещата да тръгнат, защото и аз съм наясно с проблемите в управлението на клуба”, коментира още инж. Михтиев.

Тагове:

КОМЕНТАРИ